Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Om Tjeckien

Tjeckien – spännande historia och vackra sevärdheter
I de centrala delarna av Europa ligger Tjeckien – ett land som bjuder på frodiga landskap, pittoreska slott och charmerande städer. Tjeckien är dessutom späckat med historiska sevärdheter och har en imponerande byggnadsarkitektur som du inte kan finna på så många andra städer runt om i Europa. I Tjeckiens huvudstad Prag möter du också en unik och säregen atmosfär runt om i stadens slingrande små gator.

Den charmerande huvudstaden
Tjeckiens huvudstad Prag är först och främst otroligt vacker, men är också en stad som är oerhört intressant dels på grund av dess spännande historiska sevärdheter, dels på grund av stadens utmärkande charm. Även om Prag inte är en av de största europeiska städerna så gömmer staden på ett stort urval av sevärdheter såsom Karlsbron och den gamla stadskärnan. Det är en upplevelse i sig att bara strosa omkring bland de små slingrande gatorna och iaktta den vackra arkitekturer och det vardagliga livet bland tjeckerna. Efter att ha promenerat runt i staden kan du alltid avsluta dagen med en kall tjeckisk öl på någon av stadens alla ölstugor.

Världsberömd öl
Den tjeckiska ölen är berömd och har utan tvivel satt Tjeckien på världskartan. Tjeckiens mest kända ölsorter - som du säkerligen har hört talas om tidigare då de ofta serveras på hemmaplan i Sverige - är Budweiser Budvar och Pilsner Urquell. Det finns dock ett väldigt brett sortiment när det kommer till den tjeckiska ölen och du kan välja mellan en mängd olika ljusa respektive mörka ölsorter. Vill du dessutom lära dig om allt omkring ölbryggeri finns det flera möjligheter till att besöka ett av alla de bryggerier som går at hitta runt om i Tjeckien.

Tjeckisk gastronomi
Maten i Tjeckien karakteriseras av stora välsmakande portioner till ett lågt pris. I landet serveras främst de lokala rätterna som vanligtvis består av kött, potatis, kål och knödel. Det är även vanligt att majoriteten av måltiderna kryddas rikligt med vitlök. 

Fakta om Tjeckien
Det I Tjeckien bor det omkring 11 miljoner invånare. Tjeckien var tidigare en del av Tjeckoslovakien, men blev självständigt år 1993. Det officiella språket är tjeckiska.

 

Resor till Tjeckien

Prag

Upplev en av Östeurpas allra vackraste städer. 
Läs mer om Prag här »

 

Dela nuvarande URL via E-mail