Alanya

Alanya är med sina cirka 100 000 invånare den största och mest välbesökta av turistorterna längs den turkiska medelhavskusten. Två vackra stränder skiljs åt av den höga grönklädda klippan med den magnifika 1200-talsfästningen som vakar över staden.

Längs den legendariska Kleopatrastranden hittar du flera populära hotell med direkt strandaccess och prisvärd all inclusive. Enligt legenden ska den romerske generalen Marcus Antonius ha gett bort Alanya som kärleksgåva till sin älskarinna Kleopatra - namne med såväl stranden som klippan.

I hjärtat av Alanya, strax nedanför klippan som skiljer stränderna åt, ligger busstation, basar och trevliga butiker. Tempot är högt och är det fynd du vill göra ska du bege dig till basarområdet. Här kan du pruta på skor, kläder, smycken och souvenirer eller slå dig till ro med ett glas rykande äppelte medan du observerar kommersen runtomkring. I hamnen, på den östra sidan, finns många trevliga restauranger och barer.

Upplev mer av Alanya

Den utmärkta sol- och badmiljön, strandpromenaden och båthamnen, det stora aktivitets- och shoppingutbudet och det i det närmaste obegränsade utbudet av restauranger, barer, nattklubbar och diskotek lockar levnadsglada semesterfirare ifrån hela världen. Här råder en internationell atmosfär och nöjeslivet pulserar främst i och kring båthamnen och marinan i Alanya. Kombinationen av strand och uteliv har under lång tid lockat till resor till Alanya. Planera in semesterns utflykter och boka direkt med oss på Solresor med din reseledare på plats.

De bästa tipsen från våra reseledare är:

– Starta semestern på bästa sättet med klassiskt turkiskt bad.

– En båttur längst med Alanyas vackra kust är perfekt för dig som vill njuta av sol och bad.

– Upplev de fantastiska Taurusbergen med jeep eller buss.

– Varför inte testa en traditionell turkisk frukost med otrolig vy över Alanya?

Våra utflykter i Alanya bokar du enkelt från våra reseledare på plats.


Chartersäsong april-oktober

Även om de flesta väljer att resa till Alanya under högsommar är destinationen ett härligt resmål året runt. Med ett härligt klimat lockar staden resenärer även under vinterhalvåret. Dessutom är tempot lugnare under vår och höst, då besökarna är färre och man kommer närmare det lokala livet. Varför inte prova en långsemester här när vintermörkret är som tyngst i Sverige?

Till Alanya plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer