Phuket

Res till Thailandsfavoriten Phuket, dit både nya och återkommande soldyrkare åker årligen. Njut av paradisstränder, fantastisk snorkling, god mat och prisvärd shopping. Kombinera en rofylld semester med äventyr och upplevelser. Phuket – Thailands största ö har något för alla, oavsett om du reser med familjen, vännerna eller med någon du håller kär.

Phuket är omåttligt populärt bland barnfamiljer, och det är lätt att förstå varför. Med sina barnvänliga stränder, vänliga lokalbefolkning, låga priser och rika nöjesliv är Phuket ett riktigt paradis för dig som ska resa med barn.

Det är förstås inte bara barnfamiljer som trivs på Phuket. Oavsett om du är ute efter en stillsam oas för att ladda batterierna, eller ett livligt nattliv och billig shopping, går det att finna under en semesterresa hit. Ska du resa utan barn finns flera bra vuxenhotell att välja mellan. Hotellet vänder sig till dig som önskar en avkopplande semester, fylld av god mat, träning och tillbakalutat strandliv.

Det är billigt att äta gott under din resa till Phuket, och variationen är otroligt bred. Billigast, och ofta godast, är det i gatustånd och på de lokala restaurangerna. Det finns dock även gott om internationella kedjor och högklassiga restauranger, och till och med skandinavisk mat om du mot förmodan skulle drabbas av lite hemlängtan.

Var du ska bo

När du bokar din resa till Phuket kan du välja mellan en rad resmål längs Phukets fina västkust. I norr bjuder Bangtao Beach på en kilometerlång strand med magisk solnedgång. Kamala Beach, Kata Beach och Kata Noi Beach är barnfamiljernas favoriter – med långgrunda stränder. Karon Beach är en av Phukets längsta strand med stillsam atmosfär. På Phukets sydöstra udde ligger vackra Nai Harn Beach med en av öns vackraste stränder. Patong är mer livat än de andra orterna.

Att se och göra

Det är förmodligen främst stränderna som gjort det så populärt att resa till Phuket. Många av stränderna är kilometerlånga med mjuk, fin sand. Känner du för en enkel utflykt är det smidigt att ta en longtail-båt till någon annan, närliggande strand. Freedom Beach till exempel, som ligger mellan Karon Beach och Patong, går endast att nå med båt.

Flera av stränderna kan erbjuda riktigt fin snorkling med färgglada koraller och fiskar. Här finns fantastiska dykmöjligheter runt omkring ön. Dyker du inte rekommenderar vi att följa med på en arrangerad snorkelutflykt. Från Phuket kan du också åka på båtflykter och upptäcka omtalade Phi Phi-öarna och James Bond Island.

Vill du upptäcka mer av Phuket kan vi rekommendera en av Phukets mest kända sevärdheter – Big Buddha Phuket. Statyn står ståtligt på toppen av Nakkerdkullarna och härifrån har du en fantastisk utsikt över såväl de gröna kullarna som havet.

Att fynda under semestern i Thailand är enkelt. På flera platser finns marknader som säljer allt från färska frukter och juicer till kläder och hantverk. Vill du shoppa i större shoppingcenter rekommenderar vi Jungceylon som ligger mitt emot Bangla Road i Patong.

Till Phuket plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer