Fuerteventura

Till Fuerteventura söker sig strand- och soldyrkare från hela Europa, liksom de många vind- och kitesurfare som söker de perfekta väderförhållandena vid kusterna. Öns semesteratmosfär är internationell och behagligt avspänd. Mest känd är Fuerteventura för sina fantastiska stränder som troligen är Kanarieöarnas bästa.

Även om Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna så är det den minst befolkade och den framstår som mindre exploaterad än sina grannöar. Den är nog också den mest romantiska, med sin avslappnade stämning är ön nämligen som gjord för att njuta av varandra, vattnet, solnedgången och restaurangerna som fyller menyerna med välsmakande fiskrätter.

Fuerteventura, som också ibland kallas för Europas Hawaii, är känd för sina vindar som lockar surfare från hela världen och för sina gigantiska vackra sandstränder med kristallblått vatten. Ön är ett av få ställen i världen där möjligheten att pröva på surfing är så bra och det finns en mängd olika surfbutiker. Föredrar du i stället golf finns också några fina golfbanor på ön.

Var ska du bo på Fuerteventura

Jandia – med en tre mil lång underbar strand, flera resorthotell med lyxig avkoppling och träningsmöjligheter.

Corralejo – med charmig spansk småstadsatmosfär och surfarstränder. Ligger på öns nordspets med utsikt till Lanzarote och den lilla ön Los Lobos, är en av de mest charmerande semesterorterna på Kanarieöarna.

Costa Caleta – med fin strand i en vindskyddad bukt nära två golfbanor.

Caleta de Fuste - barnfamiljernes favoritställe på Fuerteventura. Det beror främst på den trevliga stranden som är långgrund och finkornig och därför perfekt för barn. Orten har också öns bästa golfbana.

Tarajalejo - Stranden är oftast tom på solstolar och man kan njuta av livet i den lilla mysiga orten med en betagande utsikt och små lokala restauranger som mer eller mindre ligger direkt på stranden.

Att se och göra

Med bil kan du utforska bergslandskapet och längs de vackra vägarna finns det många utsiktsplatser med fantastisk utsikt.

Nationalparken Las Dumas: Det är en rolig känsla gå runt i de imponerande sanddynerna och stränderna som egentligen är en del av Sahara (genom många årtusenden har sanden kommit med de kraftiga vindarna från Västsahara, som öarna ju ligger utanför). Kom dock ihåg att lägga på minnet var ni parkerade bilen.

Den stora temaparken Oasis Park: Utöver en kamelsafari i det betagande ökenlandskapet kan också du uppleva krokodiler, apor och ett stort antal fåglar.

Dagsutflykt till närmaste grannön Lanzarote, som ligger inom kort avstånd med färja.

Det är också ganska lätt att hitta din egen strand och gå längs stranden kilometer efter kilometer nästan utan att se andra människor.

Till Fuerteventura plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer