Teneriffa

Lägsta prisper person
CPH
13 dec
1 veckafr.
5 415:-
GOT
26 jan
1 veckafr.
6 587:-
STO
17 dec
1 veckafr.
6 688:-
Till priskalendern

Skönaste semestern på Teneriffa

Upplev Teneriffa - den grönskande ön där strandliv kombineras med en stor portion sevärdheter och naturupplevelser. Teneriffa bjuder sina besökare på allt man kan önska sig av en innehållsrik och avkopplande semestervistelse.

Kombinera strandliv under frikostigt slösande sol med en stor portion sevärdheter och naturupplevelser. På Teneriffa förenas ett bekvämt semesterboende vid kusten med fantastiska naturscenerier i inlandet. Här finns grönskande bananplantage, väldoftande pinjeskogar, en av världens största vulkankratrar och Spaniens högsta berg Teide, som når 3 718 meter över havet. 

Längs Teneriffas södra och solsäkra kust ligger flera semesterorter på rad. Mest känd är Playa de Las Américas som är den absolut största sol- och badorten. Costa Adeje har växt ihop med Playa de Las Américas och det är svårt att säga exakt var gränsen går, en sak är i alla fall säker: I Costa Adeje hittar du några av våra bästa hotell och förstklassig shopping kring Playa Fañabe!

Vid vattnet i den grönskande Orotavadalen ligger ytterst trivsamma Puerto de la Cruz som med sin alldeles speciella kanariska småstadscharm och sina unika semesterattraktioner lockar tillbaka besökaren år efter år.

Skönaste semestern på Teneriffa
Skönaste semestern på Teneriffa
Skönaste semestern på Teneriffa
Skönaste semestern på Teneriffa

Våra bästa erbjudanden till Teneriffa

Priser visas per person och avser del i dubbelrum på utvalda hotell.

Detaljerad sökning

Väder och medeltemperaturer

okt

sun-big
Dagstemperatur
25-27°C
Badtemperatur
24°C
Soldagar
28
Regnfria dagar
27
Vind
5 m/s

nov

sun-big
Dagstemperatur
22-24°C
Badtemperatur
22°C
Soldagar
25
Regnfria dagar
25
Vind
6 m/s

dec

sun-big
Dagstemperatur
20-22°C
Badtemperatur
21°C
Soldagar
25
Regnfria dagar
26
Vind
6 m/s

jan

sun-big
Dagstemperatur
19-21°C
Badtemperatur
20°C
Soldagar
25
Regnfria dagar
27
Vind
6 m/s

feb

sun-big
Dagstemperatur
20-22°C
Badtemperatur
20°C
Soldagar
24
Regnfria dagar
24
Vind
6 m/s

mar

sun-big
Dagstemperatur
21-23°C
Badtemperatur
19°C
Soldagar
27
Regnfria dagar
27
Vind
6 m/s

Utflykter

Utflykterna bokas på plats hos vår reseledare på Teneriffa. Utflykterna erbjuds för resenärer boende på sydsidan av Teneriffa.

Teide - Spaniens högsta topp

Det finns möjlighet att följa med på en halvdagsutflykt med engelsktalande guide till Teide, Spaniens högsta topp. Det är fantastiskt att på relativt kort tid komma ända upp till över 2000 m öh och få uppleva lavalandskapet med den sovande vulkanen Teide. Vid fint väder går det att ta linbanan upp (ska bokas i förväg, extra avgift) till hisnande 3555 m öh, därifrån man förutom hela nationalparken också ofta kan se andra kanarieöar.

 • Ca. pris 26€

 • La Gomera

  Turen till den spännande grannön La Gomera med engelsktalande guide, är en heldagsutflykt som heter duga. Du blir hämtad i närheten av hotellet för transport till hamnen i Los Cristianos där båten väntar för en dryg timmes resa till den hemlighetsfulla ön La Gomera. Väl framme på ön vidtar en rundtur som tar dig till öns vackra gröna dalar på nordsidan, genom den frodiga nationalparken på toppen av ön och till huvudstaden San Sebastian, därifrån Columbus en gång avseglade. I priset ingår buss, guide, lunch och en demonstration av det speciella visselspråket som alla barn på ön lär sig i skolan. Ta med en jacka, det kan vara kyligt i nationalparken. Viktigt att ta med pass!

 • Ca. pris 80 €

 • Teide och stjärnhimlen

  Teides nationalpark är en av de bästa platserna i världen för att skåda stjärnor. Guiden under utflykten är engelsktalande och specialutbildad inom astronomi för att guida stjärnhimlen. Buss hämtar vid hotellet under eftermiddagen och åker upp mot nationalparken via vackra utsiktsplatser. När solen gått ner träder så Teneriffas fantastiska stjärnhimmel fram och den är enorm. Kanske har du aldrig sett så många stjärnor samtidigt! Guiden berättar om stjärnbilder och visar stjärnorna med ett speciellt laserinstrument. Med ett bärbart teleskop får vi sedan se planeter och annat, allt beroende på ”himlens dagsform” mitt bland vulkaniska formationer på 2000 m öh. Det är viktigt att ta med varma kläder. Picknick ingår. Skulle vädret vara olämpligt för stjärnskådning ställs utflykten in och avgiften betalas tillbaka.

 • Ca. pris 50€

 • Stora öturen

  Under den här heldagsutflykten med engelsktalande guide, får du möjlighet att uppleva hela Teneriffa. Efter hämtning vid hotellen går turen till kuststaden Candelaria där ett besök i katedralen väntar för att se öns skyddsmadonna Virgen de Candelaria. På Teneriffa finns en stad som är med på UNESCOS världsarvslista: La Laguna, grundad år 1500, som du besöker under en promenad med gruppen. I öns vackra dalgång Orotava ligger staden med samma namn där ni tittar på hantverk i herrgården Casa de los Balcones. Färden bär vidare till öns nordvästra del där ni besöker Garachico, en stad som delvis begravdes i lava 1706. Det sista stoppet för dagen blir i den spännande byn Masca, dit man kommer på slingriga vägar genom Teno-massivet. Det ingår inte mat i utflykten, men tid ges naturligtvis för lunch.

 • Ca. pris 36€

 • Båtuflykt: Utflykt med shogun på Atlanten med delfinsafari och lunch
  Shogun är en vacker segelskuta som en gång byggdes som privat båt för en arabisk shejk. Hon är 26 meter lång, 8 meter bred och är helt byggd i teak. Shogun gör utflykter från hamnen i Las Americas, Puerto Colón, ut på havet för att se valar och delfiner och för att alla passagerare ska kunna njuta en dag på Atlantiska oceanen. Under turen kastar besättningen ankar för bad för den som vill, så ta med badkläder! I priset ingår transport från hotellområdet och lunch med dryck. Engelsktalande guide.

 • Ca. pris 36€

 • Kvällsevenemang: Tornerspel i San Miguel

  Strax ovanför flygplatsen ligger ett slott i medeltida stil där det utspelas riddarstrider ett par gånger i veckan och tornerspel till häst. Vill du se enastående framträdanden och ekvilibristiska fighter så ska du boka upp en kväll för den här föreställningen. I priset ingår dessutom en 3 rätters middag med vin samt transport fram och tillbaka.

 • Ca. pris 50 €

 • Kvällsevenemang: Flamenco i San Miguel

  Intill slottet i San Miguel ligger El Coliseo där det framförs traditionell flamencodans med Tablao Flamenco Show. Har du aldrig upplevt riktig flamenco så har du chansen här. En musikalisk upplevelse du sent ska glömma. I priset ingår dessutom transport fram och tillbaka och ett glas sangría eller alkoholfri drink.

 • Ca. pris 27€

 • För dig som gillar Teneriffa erbjuder vi också följande rundresor