Teneriffa

Upplev Teneriffa - den grönskande ön där strandliv kombineras med en stor portion sevärdheter och naturupplevelser. Teneriffa bjuder sina besökare på allt man kan önska sig av en innehållsrik och avkopplande semestervistelse.

Kombinera strandliv under frikostigt slösande sol med en stor portion sevärdheter och naturupplevelser. På Teneriffa förenas ett bekvämt semesterboende vid kusten med fantastiska naturscenerier i inlandet. Här finns grönskande bananplantage, väldoftande pinjeskogar, en av världens största vulkankratrar och Spaniens högsta berg Teide, som når 3 718 meter över havet.

Längs Teneriffas södra och solsäkra kust ligger flera semesterorter på rad. Mest känd är Playa de las Américas som är den absolut största sol- och badorten. Costa Adeje har vuxit ihop med Playa de las Américas och det är svårt att säga exakt var gränsen går, en sak är i alla fall säker: I Costa Adeje hittar du några av våra bästa hotell och förstklassig shopping kring Playa Fañabe!

Vid vattnet i den grönskande Orotavadalen ligger ytterst trivsamma Puerto de la Cruz som med sin alldeles speciella kanariska småstadscharm och sina unika semesterattraktioner lockar tillbaka besökaren år efter år.


Upplev mer av Teneriffa

Teneriffa är en ö med något för alla. Förutom fina stränder, läcker mat och goda shoppingmöjligheter finns fin natur att upptäcka och populära golfbanor för den som vill ta sig en runda eller två. Ta en avkopplande tur på havet, eller varför inte besöka nationalparken Teide? Planera in semesterns utflykter och boka dina upplevelser direkt med oss på Solresor.

De bästa tipsen från våra reseledare är:

–Häng med på en dagstur till Teneriffas grannö La Gomera där du får uppleva storslagen natur.

–Besök nationalparken kring Spaniens högsta bergstopp Teide där slingrande bergsvägar tar dig upp längs vulkanen.

–Ta dig upp till öns huvudstad Santa Cruz och upplev mer av öns matutbud och kulturliv.

Våra utflykter på Teneriffa bokar du enkelt från våra reseledare på plats.


Chartersäsong: oktober-april

Till Teneriffa plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer