Antalya

Den turkiska medelhavsrivieran bjuder på några utav de absolut främsta och bästa resmålen vid Medelhavet. Antalya är en större semesterort på rivieran med kort transfer, bra hotell, långa stränder och ett stort utbud på shopping, restauranger och nöjesliv.

Den turkiska rivieran bokstavligen badar i sol över 300 dagar per år. Turkiets vackra medelhavskust skiljs från den torra anatoliska högplatån av de mäktiga Taurusbergen som bildar fond åt ett naturskönt kustlandskap dominerat av pinjeskogar, oliv- och citruslundar, palm- och avokadoodlingar.

Det finns två stränder här i Antalya. Väster om centrum ligger den 11 kilometer långa Konyaalti-stranden och österut finns Lara-stranden.

Att se och göra

Det mest sevärda området inne i Antalya är den gamla stan, Kaleiçi. De vindlande gränderna och gatorna är omgivna av en medeltida stadsmur och en ännu äldre stadsport, Hadrianus port byggdes redan för 1 900 år sedan. Här i Kaleiçi finns flera vackra moskeer, minareter och museer men även en mysig liten hamn.

Du kan tillbringa hur många timmar som helst med shopping i Antalya. Det finns både traditionella pittoreska marknader, carsi, men även flera moderna och luftkonditionerade köpcenter.

Om du vill göra en liten utflykt så kan du ta med barnen till djurparken Antalya Zoo, ta en lunch i den roterande restaurangen på bergstoppen Tünektepe eller spela lite golf i närbelägna Belek.

Säsong maj-oktober

Till Antalya plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer