Lägsta prisper person
CPH
17 okt
1 veckafr.
4 867:-
GOT
18 okt
1 veckafr.
4 666:-
STO
8 nov
1 veckafr.
4 679:-
Till priskalendern

Durres Riviera

Durres är Albaniens största hamnstad och belägen vid Adriatiska kusten. Söder om staden ligger rivieran som är Albaniens längsta och populäraste stranddestination. Den milslånga stranden lockar semesterfirare från april till slutet på augusti.

Här lyser solen över de grönskande bergen och den vackra stranden i detta semesterparadis med gott om uteserveringar. Maten är mycket prisvärd med tydliga influenser från både det italienska och turkiska köket. Längs denna barnvänliga och långgrunda strand ligger hotellen med högst några meters avstånd till havet. På den rymliga sandstranden har hotellen gott om lekplatser, solstolar och parasoller, som oftast är gratis för hotellens gäster. Utmed delar av stranden löper strandpromenader där det ibland säljs solmogen färsk frukt och albanska souvenirer. På flera ställen finns också vattensporter att prova på.

Staden är rik på historia med många kulturarv som sträcker sig tillbaka till romartiden. Staden präglas också av arkitekturen från sitt sovjetiska arv samtidigt som nya tider hämtar inspiration från Italien. Det är fascinerande att gå längs stranden och se de förfallna bunkrarna som finns utspridda lite här och där. De vittnar om Albaniens svåra år under diktatorn Enver Hoxhas brutala regim som höll landet stängt i flera decennier, ända fram till tidigt 90-tal. Det albanska folket levde då under knappa förhållanden och spåren från de svåra åren syns på byggnader och i infrastrukturen. När turismen till Albanien nu ökar ges fler människor möjlighet till arbete och självförsörjning.

Att se och göra

Missa inte att se dig omkring i omgivningarna när du semestrar i Albanien. Det är ungefär fyra mil till huvudstaden Tirana. Vi rekommenderar ett besök till denna livliga storstad med en blandning av kommunistiska efterlämningar och trendiga caféer. Eller till Kruja, by med hantverksmarknad i medeltidsmiljö och Berat, ”staden med tusen fönster” på Unescos världsarvslista.

Säsong maj-september

Till Durres plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Durres Riviera
Durres Riviera
Durres Riviera
Durres Riviera

Våra bästa erbjudanden till Durres Riviera