Durres Riviera

Durres är Albaniens största hamnstad och belägen vid Adriatiska kusten. Söder om staden ligger rivieran som är Albaniens längsta och populäraste stranddestination. Den milslånga stranden lockar semesterfirare från april till slutet på augusti.

Här lyser solen över de grönskande bergen och den vackra stranden i detta semesterparadis med gott om uteserveringar. Maten är mycket prisvärd med tydliga influenser från både det italienska och turkiska köket. Längs denna barnvänliga och långgrunda strand ligger hotellen med högst några meters avstånd till havet. På den rymliga sandstranden har hotellen gott om lekplatser, solstolar och parasoller, som oftast är gratis för hotellens gäster. Utmed delar av stranden löper strandpromenader där det ibland säljs solmogen färsk frukt och albanska souvenirer. På flera ställen finns också vattensporter att prova på. Våra resor till Durres tar dig till Albaniens näst största stad och härifrån sträcker sig sandstranden en hel mil intill Adriatiska havet. Stranden fortsätter längs områdena Golem och Querret, som är sammanvuxna till ett sol-och-bad-resmål med mycket att välja bland. Samtidigt är atmosfären genuin och du får många smakprov på landets kultur.

Staden är rik på historia med många kulturarv som sträcker sig tillbaka till romartiden.


Upplev mer av Albanien

Missa inte att se dig omkring i omgivningarna när du semestrar i Albanien. Det är ungefär fyra mil till huvudstaden Tirana. Vi rekommenderar ett besök till denna livliga storstad med en blandning av kommunistiska efterlämningar och trendiga caféer. Eller till Kruja, by med hantverksmarknad i medeltidsmiljö och Berat, ”staden med tusen fönster” på Unescos världsarvslista.

Mat, kultur, natur eller underhållning – våra upplevelser låter dig upptäcka mer av ditt resmål och skapa minnen för livet. Planera in semesterns utflykter och boka dina upplevelser, inträdesbiljetter och evenemang direkt med oss på Solresor.

Läs mer om våra utflykter och upplevelser i Albanien här


Säsong: maj-september

Till Durres plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.