Madeira

Portugals sköna och grönskande ö Madeira som erbjuder allt från vackra blommor till oslagbara naturupplevelser. Turismen går hand i hand med naturen och här finns en välavvägd balans mellan antalet besökare, det inhemska dagliga livet och den mäktiga naturen.

Madeira är den underbara, blomstrande och gästvänliga ön i Atlanten som kombinerar sagolik natur med bekväm semestervänlighet. Med mer än 200 blomsterarter, olika kryddörter, dramatiskt landskap, vin- och fruktodlingar har ”Atlantens pärla” lockat besökare under en lång tid.

Att se och göra

Madeiras unika urskog, som upptagits på Unescos världsarvslista, det 2 150 km långa nätet av bevattningskanaler, levador, samt den vilda kusten med svindlande klippväggar lämnar ingen oberörd. Att vandra på Madeira är väldigt omtyckt och efterfrågat. Levadorna följer vackert genom den grönskande naturen och det är enkelt att förälska sig i den ståtliga blomsterprakten liksom de storslagna vyerna.

Upptäck huvudstaden Funchal som står i förändringarnas tid med nya och spännande gastronomiska upplevelser liksom trendiga barer! Här hittar du mysiga boutiquehotell, designhotell, lyxhotell och enklare mellanklasshotell. I Santa Cruz möts du i stället av ett lugnt tempo med en större närhet till havet.

Madeiras geografiska placering ger ön ett behagligt subtropiskt klimat med ljumma temperaturer mellan 18 och 25 grader året runt.

Till Madeira plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer