Maldiverna

Res till Maldiverna och upplev en tropisk paradisvärld med turkosa laguner, vajande palmer och nästan overkligt vackra stränder.

Den vackra ögruppen Maldiverna hittar du i Indiska Oceanen, sydväst om Indien och Sri Lanka. Landet består av hela 1 200 små korallöar indelade i 26 mindre ögrupper. Njut av underbara solnedgångar över Indiska oceanen, snorkla i korallrevens färgglada miljöer och koppla av på en lyxig resort.

Lite förenklat kan man säga att Maldiverna är stränder. Hotellen ligger ofta ute på öar som kanske inte är mer än 500 meter från norr till söder, så du bor aldrig långt från en strand. Sanden är ofta kritvit och finkornig, vilket gör att den inte blir så varm ens när solen ligger på. De flesta öar omges av korallrev i någon form, så det är bara att sätta på sig mask och snorkel och simma ut. Det är som att simma i ett vykort; kristallklart hav, vit sand och smaragdgröna palmer, allt mot en fond av blå himmel.

Hit reser du som vill njuta av lugnet, spendera tid med din kära eller familjen och ladda batterierna i en sagolik drömatmosfär. Känslan av varm sand som försvinner under fötterna när du promenerar längs strandkanten och vajande palmer som ger välbehövlig skugga när solen står som högst ger avkoppling på hög nivå. Vill du ut på havet så finns det båtutflykter, dykning och romantiska båtturer i solnedgången.

På Maldivernas turistöar finns restauranger enbart på hotellen, men de är överraskande i sin variation. Här kan man ofta prova inhemska rätter sida vid sida med mer välkända internationella rätter. Det inhemska köket baseras av naturliga skäl på vad havet kan erbjuda. Med sitt läge i Indiska Oceanen är det naturligt att landets kök lånat inspiration från flera håll, även om det kinesiska och indiska inflytandet är tydligast. Kryddningen är ofta aromatisk snarare än stark. Att boka all inclusive gör din semester både behaglig och bekymmerslös.

Att se och göra

Nästan alla hotell erbjuder motion i flera former: gym, golf, vindsurfing, och i vissa fall även cykling. Allt detta ingår ofta i hotellens All Inclusive-paket. Dykningen och snorklingen på Maldiverna tillhör de bästa i världen och hotellen erbjuder ofta dykcenter med fullt kvalificerade instruktörer. De största attraktionerna är stränderna och korallreven med sina vackra färggranna fiskar och koraller.

De flesta hotell och resorter har en liten souvenirbutik där man kan köpa glass, frimärken, badkläder, färgglada fiskar i trä, böcker och enkel snorkelutrustning.

Du flyger till Maldiverna med reguljärflyg och landar på Males internationella flygplats som ligger på en egen ö utanför huvudstaden Male. Därifrån är det transfer till ditt hotell med sjöflyg, inrikesflyg eller speed boat. Se respektive hotellbeskrivning för mer information om transfern. Många hotell på Maldiverna erbjuder egna transporter från flygplatsen.

Maldiverna har följande krav för inresa:

Hälsodeklaration: Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration (Traveller Health Declaration), tidigast 96 timmar före incheckning på flygplatsen. Samma formulär ska fyllas i även vid hemresan. Här finner du länken:

https: //imuga.immigration.gov.mv/ethd

VIKTIGT!Som resenär är du själv ansvarig för att ha fyllt i formuläret korrekt, och inom angiven tid före avresa. Om du inte fyllt i inreseformuläret kommer du att bli nekad inresa i landet och bli nekad ombordstigning på flyget redan på avreseflygplatsen. Skulle detta vara fallet är det inte möjligt att få någon återbetalning.

Till Maldiverna plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer