Barcelona

Barcelona är den stolta provinsen Kataloniens hett pulserande hjärta. En av Europas mest populära storstäder och en favorit för våra weekendresenärer.

Här finns nämligen allt från vacker kultur, sagolik arkitektur och utsökta matupplevelser - till strandliv vid den fina stranden La Barceloneta mitt i stan. Här kan man ta en en joggingtur, cykeltur eller lång lugn promenad längs havet - följt av ett uppfriskande dopp i det djupblå medelhavet. Helt enkelt något för alla smaker.

Att se och göra

Kända promenadstråket La Rambla utgår från Plaça de Catalunya söderut mot hamnen. Här under platanträden varvas utecaféer med marknadsstånd fyllda av fotbollströjor och det kryllar av konstnärer, blomsterhandlare och gatuartister. Öster om La Rambla hittar du de gotiska kvarteren Barri Gòtic, Barcelonas äldre del med smala gränder och torg, mysiga tapasrestauranger och små hål-i-väggen-barer. Sevärt i Barri Gòtic är även katedralen på torget Plaça de Sant Jaume och torget Plaça Reial som sjuder av folkliv.

Världsberömda spanska konstnärer som Miró, Tàpies och Picasso har sina egna museer i Barcelona. Men främst är det Antoni Gaudi som förknippas med Barcelona. Hans ofullbordade kyrka Sagrada Familia är en ikon för staden medan Casa Battló och Casa Mila får tusentals turister att häpna varje år. Och missa inte Parc Güell med Gaudis karaktäristiska mosaiker och en fantastisk utsikt över staden.

Spelar fotbollslaget FC Barcelona när du är i staden så missa inte att besöka någon av stadens många sportbarer för att verkligen komma det lokala livet, sportglädjen och fotbollen riktigt nära. Ett enda folkvimmel i rött och blått och glada hejarop och sånger hörs längs gatorna.

Det är enkelt att hitta och att ta sig runt i Barcelona både till fots och med kollektivtrafik.

Till Barcelona plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer