Mallorca

Upplev Mallorca och njut av Medelhavet när det är som bäst. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till en riktig semesterfavorit med många återvändande besökare varje år. 

Mallorca erbjuder en semesterort för varje smakriktning. I badvänliga Alcudia finns en 14 km lång, vitkornig sandstrand, vilket har gjort orten till en väletablerad sommarfavorit bland såväl barnfamiljer som vuxna soldyrkare. I den angränsande havsbukten ligger eleganta Puerto Pollensa som bjuder på genuint spansk badortsatmosfär och flera riktigt bra restauranger.

På Mallorca är det lätt att kombinera en avkopplande sol- och badsemester med storstadens puls och ett rikt utbud av shopping, barer och restauranger. Här kan du ena dagen njuta av den genuina atmosfären på den lokala tapasbaren för att nästa dag besöka en stjärnkrog av världsklass.

Var du ska bo

Alcudia – med 14 km långgrund sandstrand, mycket familjevänligt.

Cala d'Or – småstad på östkusten med marina och badvikar.

Cala Mayor – nära Palma med läckra hotell för vuxna utan barn.

Cala Millor – mångsidigt med fin strand på östkusten.

Ca'n Pastilla – i Palmabukten med brett semesterutbud.

Cala Ratjada – mellanstor badort med tre stränder.

Camp de Mar – liten badort med en fridfull havsbukt.

Illetas – elegant och rofyllt, åtta kilometer väster om Palma.

Palma de Mallorca – öns spännande huvudstad med shopping, moriska borgar, tapasbarer och strandpromenad.

Palma Nova – med tre stränder.

Playa de Palma – bra boende vid stränderna med storstaden Palma bara en kort bussresa bort.

Porto Cristo – charmig badort vid Drakgrottorna på östkusten.

Puerto de Soller – mysig hamnby med spårvagn till staden Soller.

Sa Coma – lugnt badresmål med långgrund strand.

Santa Ponsa – medelstor badort i en bukt nära berg och golfbanor.

Serra de Tramuntana – Mallorcas bergskedja med orter som Valldemossa, Alaro och Mancor de la Vall.

Även om de flesta väljer att resa till Mallorca under sommaren är ön ett härligt resmål året runt. I februari-mars kommer golfare och cyklister hit för att inleda årets säsong, och de verkliga kännarna tycker att Mallorca är som bäst under våren, då temperaturerna är mildare och allting är grönt. Dessutom är tempot lugnare under vår och höst, då besökarna är färre och man kommer närmare det lokala livet. Varför inte prova en långsemester här när vintermörkret är som tyngst i Sverige?

Att se och göra

Mallorca är en fantastisk ö att upptäcka på egen hand. Här finns allt från de små bergsvägarna i öster, till sömniga byar och klippiga kuster med små avskilda badvikar. Överallt på öns finns också spännande marknader, med allt från hantverk till grönsaker, och är du intresserad av vin ska du besöka någon av öns vingårdar och köpa med dig en flaska eller två av öns eget vin. Vill du upptäcka ön på riktigt rekommenderas en hyrbil.

Många särdrag gör Mallorca unikt. Som den 14 kilometer långa stranden i Alcudia och den gamla spårvagnen mellan Soller och havet. Eller vingårdarna och serpentinvägarna kring Deia och Valldemossa. För att inte tala om staden Palma med sina tapasbarer, jugendfasader, designbutiker och sin mäktiga katedral.

Stränder finns runt hela Mallorca. I norr finns de kilometerlånga stränderna från Puerto Pollensa, via Alcudia, hela vägen bort till Can Picafort. På öst- och västkusten väntar klippiga badvikar med kristallklart vatten och i söder ligger Playa de Palma som börjar nästan inne i öns huvudstad. Lyckligtvis är inte Mallorca större än att man kan resa från den ena änden av ön till den andra på någon timme, så man hinner prova många stränder under en semestervecka eller två.

Säsong maj-september

Till Mallorca plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Våra bästa erbjudanden till Mallorca

Väder och medeltemperaturer