Mallorca

Upplev Mallorca och njut av Medelhavet när det är som bäst. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till en riktig semesterfavorit med många återvändande besökare varje år. 

Mallorca erbjuder en semesterort för varje smakriktning. I badvänliga Alcudia finns en 14 km lång, vitkornig sandstrand, vilket har gjort orten till en väletablerad sommarfavorit bland såväl barnfamiljer som vuxna soldyrkare. I den angränsande havsbukten ligger eleganta Puerto Pollensa som bjuder på genuint spansk badortsatmosfär och flera riktigt bra restauranger.

På Mallorca är det lätt att kombinera en avkopplande sol- och badsemester med storstadens puls och ett rikt utbud av shopping, barer och restauranger. Här kan du ena dagen njuta av den genuina atmosfären på den lokala tapasbaren för att nästa dag besöka en stjärnkrog av världsklass.


Våra resmål

Alcudiabukten – familjevänligt med långgrunda sandstränder. Välj mellan välkända orten Alcudia och den lugnare grannen Can Picafort.

Cala Mayor/Illetas – nära Palma med läckra hotell i lugna omgivningar. Välj mellan orten Cala Mayor med sina vuxenhotell och Illetas som bjuder på pampiga hotell nära havet.

Colonia Sant Jordi – fiskeby med lugnt tempo nära Es Trenc-stranden på sydostkusten.

Palma de Mallorca – öns spännande huvudstad med shopping, moriska borgar, tapasbarer och strandpromenad.

Palma Nova/Magaluf – semesterklassikern med sandstränder, nöjesliv och underhållning för hela familjen. Välj mellan den livligare orten Magaluf och den mer familjevänliga grannen Palma Nova.

Playa de Palma – bra boende vid stränderna med storstaden Palma bara en kort bussresa bort. Välj mellan orterna Playa de Palma med närhet till stranden, Ca’n Pastilla med brett semesterutbud och El Arenal med livligt nöjesliv.

Santa Ponsa – medelstor badort i en bukt nära berg och golfbanor.

Östkusten – känd för sina badvikar och små fiskebyar längs med kusten. Välj mellan den sömniga orten Cala Bona, mångsidiga Cala millor med sin fina strand, badorten Sa Coma, fiskebyn Port Cristo och Calas de Mallorca i närheten av flera av öns vackraste badvikar.


Upplev mer av Mallorca

Mallorca är en fantastisk ö med mycket att uppleva! Från små bergsvägar i väster till sömniga byar och klippiga kuster med små avskilda badvikar. Här finns det gott om sevärdheter, kultur, marknader och vingårdar att besöka. Planera in semesterns utflykter och boka direkt med oss på Solresor.

De bästa tipsen från våra reseledare är:

– Boka en heldagstur till Sollér och upplev de dramatiska Tramuntana-bergen med sina serpentinvägar, den gamla spårvagnen mellan Sollér och havet och utsikten från en katamaran i Sa Calobra-bukten

– Besök den mäktiga katedralen i Palma och passa på att uppleva stadens tapasbarer, jugendfasader och designbutiker

– Besök vingården Macià Batle för en smakrik vinprovning

– Upplev de välkända Drakgrottorna i Porto Cristo och beskåda droppstensformationerna med en kreativ ljussättning till tonerna av ett musikaliskt framträdande på den underjordiska sjön

Våra utflykter på Mallorca bokar du enkelt från våra reseledare på plats, eller via vår bokningsportal på hemsidan. Förutom utflykter hittar du också inträdesbiljetter till flera av öns vattenparker, akvarier och sevärdheter så som katedralen i Palma, Aqualand, Katmandu, Marineland och Western Water Park. Här finns också middagsshower som Pirates Adventure och Son Amar.

Läs mer om våra utflykter och upplevelser på Mallorca här


Chartersäsong april-oktober

Även om de flesta väljer att resa till Mallorca under sommaren är ön ett härligt resmål året runt. I februari-mars kommer golfare och cyklister hit för att inleda årets säsong, och de verkliga kännarna tycker att Mallorca är som bäst under våren, då temperaturerna är mildare och allting är grönt. Dessutom är tempot lugnare under vår och höst, då besökarna är färre och man kommer närmare det lokala livet. Varför inte prova en långsemester här när vintermörkret är som tyngst i Sverige?

Till Mallorca plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer