Costa Blanca

Oförglömliga stränder och vikar, vackra kustkedjor och massor av sol gör Costa Blanca till ett paradis året runt. Costa Blanca är spanska för vita kusten och kustområdet i södra Spanien vid Medelhavet gör skäl för sitt namn och sträcker sig över 200 kilometer och erbjuder några av Spaniens finaste stränder.

Costa Blancas kustområde är beläget på Spaniens sydöstra kust. I den norra delen av Costa Blanca är naturen bergig med dalar där det växer apelsinplanteringar och tallskog och här finns även vackra kuststräckor. Här är bebyggelserna låga och här finns exempelvis städerna Altea, Denia och Benidorm.

Mer söderut är det ett lite annorlunda landskap med mer böljande kullar och bördiga dalar. Här hittar man även saltsjöar vilket ska vara bra för din hälsa och det finns många fina stränder så som exempelvis La Mata stranden som är 16 km lång. Städer som finns söderut är exempelvis Alicante, Santa Pola, Guardamar, Quesada, Algorfa, Orito, Los Montesinos och Torrevieja.

Costa Blanca har ett härligt behagligt klimat med ungefär 320 soldagar och med en medeltemperatur under sommaren på ca 30 grader och under vintern ca 20 grader. Här råder inte många regndagar ens under vintern. Under sommarmånaderna håller vattnet en medeltemperatur på 20 grader och temperaturen sjunker inte förrän långt in på hösten.

Att se och göra

Aktiviteterna och sevärdheterna längs Costa Blanca varierar stort. Här kan du ägna dig åt shopping i kända märkesbutiker, besöka lokala marknader, museum, golfbanor, nattklubbar och vattenparker och självklart uppleva underbara kulinariska möten. Utanför turistorterna hittar du citrusodlingar, olivlundar, charmiga småbyar och kulturhistoriska sevärdheter. Med en hyrbil tar du dig lätt runt längs kusten och i inlandet. Familjevänliga temaparker som Terra Mítica och Aqualandia ligger runt hörnet. Den spännande hamnstaden Valencia ligger bara drygt tio mil bort.

Extra mycket att se och göra finns i storstaden Alicante. Om det är nöjesutbudet i kombination med underbara stränder som lockar ska du söka dig till ett boende i Benidorm. Här finns massor av underhållning för både ungdomar och familjer.

Är du golfspelare så har du kommit rätt när du väljer att åka till Costa Blanca. Klimatet gör att det är idealiskt att spela golf och inte bara det, här finns även ett flertal fina och välskötta golfbanor. Vad sägs om att spela på Europatourbanan ”El Saler” eller några andra banor som Las Colinas, Villa Martin, La Finca, Alenda, Alicante Golf och många fler.

Säsong maj-oktober

Till Costa Blanca plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer