Costa de Almería

Almería ligger i regionen Andalusien i södra Spanien. Stadens namn kommer från arabiskan och betyder ungefär ”en spegel mot havet”. Almería stad ligger verkligen vackert vid havet med den långa sandstranden i centrum. Staden har en karaktär av lugn och stillhet.

Här erbjuds ett solsäkert klimat, långsträckta och breda stränder och flera högklassiga hotell nära havet. Närheten till den charmiga provinshuvudstaden Almería, gör det lätt att ta en paus i solbadandet för shopping och en dos äkta andalusisk atmosfär. Läget är också utmärkt för en dagsutflykt till Granada med den majestätiska borgen Alhambra. 

Här solar och badar du vid långsträckta stränder men har också nära till flera av södra Spaniens mäktiga kulturskatter. Du kan med fördel kombinera några avkopplande dagar på stranden eller vid poolen med innehållsrika utflykter till Granada med den majestätiska borgen Alhambra och Sierra Nevada med dess skidåkning delar av året. Närheten till den charmiga provinshuvudstaden Almería gör det enkelt att ta en paus för shopping och en dos äkta andalusisk atmosfär.

Området är främst känd för den dramatiskt vackra och orörda kustlinjen. Naturen är överlag mycket varierande i området, från bergsmiljöerna i Sierra Nevada till de orörda stränderna vid naturparken Cabo de Gata till öken-miljöer som för tankarna till Amerikas Nevada-öken.

Almería är ingen nöjesmetropol, men man behöver ändå inte sakna något när det gäller nöjen. Generellt är nöjeslivet avslappnat och vänligt, och det finns betydligt fler lugna barer och restauranger än hippa nattklubbar. Utbudet av nöjesställen är ganska centrerat kring de lite äldre delarna av staden närmast stranden och det är aldrig mer än ett kortare stenkast till närmaste vattenhål. Sikta på katedralen eller Plaza Masnou för att komma rakt in i vimlet.

Säsong maj-oktober

Till Costa del Almeria plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer