Mauritius

På paradisön Mauritius får du en semester full av lata dagar på stranden, simning, snorkling och äventyr. Spana efter delfiner, åk på safari, våga dig upp på en vulkan eller njut bara av vit sand och azurblått vatten hela dagen lång. På Mauritius möter du en otrolig gästfrihet.

Mauritius har en blandad kultur med arv från bland annat Storbritannien, Frankrike, Kina, Indien, Nederländerna och Afrika. Det visar sig både i maten, arkitekturen och invånarna. Mauritius har mycket tät skog och höga berg, vattenfall och exotiska djur. Huvudstaden Port Louis bjuder på ett livligt stadsliv och en blandning av modern och kolonial arkitektur.

Mauritius ett romantiskt resmål och här kan du uppleva sköna, avkopplande dagar med din partner. Njuta av parbehandlingar i hotellets spa, promenera längs stranden och privata middagar med fantastisk utsikt över havet.

Långgrunda stränder, familjevänliga hotell med aktiviteter och barnklubb och en behaglig temperatur året runt gör Mauritius till ett perfekt resmål för familjer. Här får stora som små en avkopplande och samtidigt spännande semester med sol och bad, natur, kultur och spännande utflykter.

Var du ska bo

Belle Mare – vid öns allra mest paradisiska stränder på den rofyllda ostkusten

Grand Baie – den mest färgstarka badorten med stränder, shopping, restauranger

Le Morne – med långa stränder, turkost hav och korallrev

Flic en Flac – vänlig liten badort med bra snorkling och vita stränder

Bel Ombre – med vackra stränder, golfmöjligheter och nationalparker

Att se och göra

Här kan du tillbringa många lata dagar med salta havsbad, promenader längs med stranden, svalkande dopp i poolen, en god bok i skuggan av en palm och här kan du njuta av solnedgången med något svalkande i glaset. Kring hela ön löper en krans av korallrev några hundra meter ut i havet. Det gör det turkosfärgade vattnet lugnt och skapar suveräna förutsättningarna för dykning och snorkling. Stränderna består av vit, mjuk korallsand och kantas av kokospalmer.

Det slutar däremot inte där och Mauritius har så mycket mer att erbjuda. Här kan du bland annat paddla kajak, åka på båtutflykter, snorkla, dyka, vandra, testa på att göra rom och lära dig att dansa den traditionella dansen Sega som finns med på Unescos världsarvlista. Du kan shoppa mode, hantverk och kryddor.

Till Mauritius plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer