Budvanska rivieran

Budvanska rivieran, belägen längs Montenegros adriatiska kust, är en pärla för resenärer som söker sol, hav och kultur.

Med sina pittoreska stränder, kristallklara vatten och charmiga medeltida städer erbjuder rivieran en perfekt blandning av avkoppling och äventyr.

Budva, den mest kända staden, är rik på historia och nattliv, med sina gamla stadsmurar, smala gränder och livliga barer och restauranger. Omgiven av natursköna landskap och med ett klimat som erbjuder soliga dagar nästan året runt, är Budvanska rivieran en idealisk destination för både strandälskare och kulturentusiaster. Upptäck denna fascinerande kuststräcka och låt dig förföras av Montenegros skönhet och gästfrihet.

Petrovac:Petrovac är en charmig kuststad på Budvanska rivieran känd för sina pittoreska stränder och avslappnade atmosfär. Med sina romerska mosaiker, gamla venetianska fästningar och vackra strandpromenad erbjuder Petrovac en perfekt blandning av historia och avkoppling.

Becici: Becici är en populär semesterort strax öster om Budva, känd för sin långa sandstrand och lyxiga hotell. Stranden, som anses vara en av de vackraste på Adriatiska kusten, är perfekt för solbad, bad och olika vattensporter.

Sveti Stefan: Den ikoniska ön Sveti Stefan är en exklusiv resort som kombinerar historisk arkitektur med modern lyx. Ursprungligen en fiskeby från 1400-talet, är ön nu en av Montenegros mest fotograferade och prestigefyllda destinationer.

Kotor: Kotor, beläget vid Kotorbukten, är en UNESCO-världsarvsstad med en fascinerande gammal stad full av medeltida arkitektur, smala gränder och historiska kyrkor. Den imponerande San Giovanni-fästningen erbjuder en spektakulär utsikt över bukten.

Tivat: Tivat är en snabbt växande turistdestination med en modern marina, Porto Montenegro, som lockar lyxyachter från hela världen. Med sina eleganta restauranger, butiker och vackra promenader längs vattnet, kombinerar Tivat lyx och skönhet på ett unikt sätt.

Att se och göra

Utforska Gamla stan (Stari Grad): Budvas gamla stad är en välbevarad medeltida stad med smala gränder, historiska byggnader och pittoreska torg. Här kan du besöka Citadellet, arkeologiska museet och njuta av lokala restauranger och butiker.

Båtutflykter till Sveti Stefan: Den ikoniska ön Sveti Stefan är ett måste att besöka. Du kan ta en båtutflykt för att se denna lyxiga resort och njuta av de omgivande stränderna.

Dagsutflykt till Kotor: Kotor, en annan historisk stad i närheten, är känd för sin vackra gamla stad och Kotorbukten. Här kan du klättra upp till San Giovanni-fästningen för en fantastisk utsikt över bukten.

Skadarsjöns nationalpark: En utflykt till Skadarsjön, den största sjön på Balkan, erbjuder möjligheter för fågelskådning, båtturer och att utforska pittoreska byar och vingårdar runt sjön.

Besök i Petrovac: En charmig kuststad med en avslappnad atmosfär, perfekt för en dagsutflykt. Här kan du njuta av stranden, besöka den gamla romerska mosaiken och promenera längs den pittoreska strandpromenaden.

Vandring: För den äventyrslystne finns det många vandringsleder i området, inklusive leder i närheten av Lov?en nationalpark, där du kan njuta av spektakulära vyer över Adriatiska havet och de omgivande bergen.

Nattliv och kultur: Budva är känd för sitt livliga nattliv, med många klubbar, barer och kasinon. Under sommaren hålls även många kulturella evenemang och festivaler, inklusive Budva Theatre City, en internationell teaterfestival.

Säsong maj-september

Till Makarska plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer