Hurghada

Med fantastiska stränder och behagligt klimat året om är Hurghada ett av Egyptens största semesterparadis. Kristallklart vatten, perfekt väder och vackra stränder lockar.

För inte så länge sedan var Hurghada bara en liten fiskeby utmed Röda havet. Idag är det en blomstrande turistort med massor av hotell, nya badorter växer upp i snabb takt framför allt söder om Hurghada. Här finns fantastiskt fina hotell, underbart semesterväder, Röda Havet med sin beryktade undervattensvärld och en äkta gästvänlighet. Det egyptiska köket erbjuder en spännande blandning av mat med influenser från regionerna.

Hurghada brukar delas in i tre områden; El Dahar, Sekalla och Nya Hurghada. El Dahar är Hurghadas äldsta och mest genuina område. Här bor många egyptier och det är här den billigaste shoppingen finns. Gör gärna ett besök i den lokala souken, en kvällsmarknad med allt från frukt och grönt till skor, mattor och vattenpipor. För dig som vill komma nära Egypten och känna den lokala atmosfären så passar El Dahar bäst. Sekalla är Hurghadas nya centrum och här kretsar det mesta kring huvudgatan Sheraton Road. Här är det ständig rörelse och det erbjuds ett stort urval av basarer, restauranger, caféer och barer. I Sekalla finns även Hurghadas populära marina, kallad "New marina". Marinan är ett nytt och fräscht område som erbjuder internationella restauranger med en något högre prisklass mat och dryck. Njut av en god glass med utsikt över de vackra lyxbåtarna som är ankrade i marinan.

De södra delarna av Hurghada brukar kallas för Nya Hurghada. I detta område finns främst stora hotellanläggningar som har satsat mycket på att hotellet ska erbjuda allt du behöver under din semester. Hotellen har ofta spa-avdelning, apotek, bankomat, restauranger och barer.

Att se och göra

Röda havet har ett av världens klaraste vatten som bäst utforskas med snorkel och cyklop. Dyk- och snorklingspaket finns för alla, både nybörjare och erfarna dykare.

Här finns vattenparker, museer och aktiviteter av olika slag. Ökencross med fyrhjulingar och dagstur till tempelstaden Luxor och de målade gravkamrarna i Konungarnas dal bokas på egen hand.

Till Hurghada plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Turistvisum krävs och kan köpas enklast vid ankomst på Hurghadas flygplats. Köp vid ankomst kan endast betalas kontant med amerikanska dollar eller euro, pris ca 25 dollar. Man kan även köpa turistvisumet upp till 7 dagar innan avresa via länken nedan.

https://visa2egypt.gov.eg/eVisa

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer