Aten

Res till Aten och Atens riviera i sommar och upplev Greklands livliga huvudstad. Staden passar ung som gammal och här finns en härlig blandning av historia och modernitet.

Ta dig upp till ståtliga Akropolis, njut av den grekiska atmosfären i den gamla stadsdelen Plaka och ge dig ut på en härlig shoppingrunda vid någon av gatorna vid Syntagmatorget eller längs Glyfadas exklusiva utbud.

En resa till Aten innebär en resa genom den tidiga västerländska civilisationen och vid ankomst till den grekiska huvudstaden går det knappt att slita blicken från Akropolis som reser sig på en klippa över staden. Akropolis utgör en ständig påminnelse om antikens Grekland och på flera platser i Aten finns efterlämningar som vittnar om den antika staden.

Att se och göra

De historiska monumenten bildar tillsammans med de moderna byggnaderna en härlig mix av gammalt och nytt. Här finns ett oändligt antal muséer, konstgallerier, shopping, trendiga barer och klassiska tavernor – Aten är en huvudstad att räkna med.

Tröttnar du på att strosa runt i en storstad så kan du faktiskt uppleva lite grekiskt ö-liv också. Den vackra ön Evia ligger bara dryg en timme från Aten och är verkligen värd ett besök, hit kan du ta dig antingen via buss, tåg eller bil då det finns en broförbindelse mellan fastlandet och ön. På Evia får du uppleva det genuina Grekland, hit åker Atenborna över helgerna och på semester när de vill koppla av. Här väntar fina stränder, vackra omgivningar, mysiga byar och för den aktive finns det flera härliga vandringsleder att utforska på ön.

Säsong maj-september

Till Aten plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer