Burgaskusten

En resa till Burgaskusten frestar med vidsträckta sandstränder, ett pulserande nöjesliv, prisvärd shopping och gott om aktiviteter för alla åldrar.

Sunny Beach, som är beläget några mil norr om staden Burgas är Bulgariens största turistresmål. Badorten bjuder på riktigt fina shoppingmöjligheter och har ett närmast obegränsat antal förlustelser i form av barer, nattklubbar och restauranger.

Sunny Beach bjuder på en av Svarta havets vackraste sandstränder, åtta kilometer lång med finkornig sand. Det är också långgrunt här, och den internationella blå flaggan vittnar om en badstrand för alla åldersgrupper och smaker. Längs stranden kan du stilla både hungern och törsten i någon av de många kioskerna, kaféerna och restaurangerna.Det är prisvärt att gå ut och äta i Bulgarien så det finns utrymme att unna sig lite extra

Att se och göra

Upplevelser finns det också gott om. Du kan segla katamaran, ta en dykkurs, åka till vindistriktet Pomorie eller göra en jeeptur i bergen.

Här finns också riktigt gott om aktiviteter för barnfamiljer. Du kan välja mellan vattenland med roliga rutschkanor, snabba gokarts, vattensport eller bara ta det lugnt och leka med barnen på någon av de många lekplatserna och barnvänliga sandstränderna.

Säsongen är maj-september, resten av året är det mesta stängt.

Säsong maj-september

Till Burgas plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer