Khao Lak

Khao Lak är destinationen för en lugn och avkopplande semester. Kilometerlånga stränder med gyllene sand som ligger inbäddade i en nationalparks tropiska regnskog.

Som på så många andra semesterorter i Thailand är det stränderna som lockar. Khao Lak är känt för mil efter mil av palmkantade stränder som känns både orörda och idylliska. I centrum hittar du en nattmarknad och många mysiga restauranger. Khao lak är barnfamiljens och sportdykarens paradis. Orten ligger bara en timme norr om Phuket och flygplatsen men är ett mycket lugnare resmål. Hotellen har oftast vacker thailändsk arkitektur.

Att se och göra

Den mest populära utflykten som går ifrån ön är dykresan till Koh Similia Islands nationalpark. Det bästa är att boka turen med en väletablerad dykskola som kan guida dig. Förutom dykutlfykter har du möjlighet att ta dykarcertifikat och upptäcka en hel värld under ytan. Simma bland korallrev och fiskar i alla regnbågens färger och ta med en undervattenskamera så har du minnen för livet. Du kan även hyra en trampbåt och ge dig ut och snorkla på egen hand eller bara se dig omkring och besöka öarna kring Khao Lak.

Säsong november-mars

Till Khao Lak plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer