Gran Canaria

Gran Canaria har länge varit en favorit bland oss nordbor. Här får du det bästa av sol och bad, god mat, nöjen, shopping och massor av sport – både på land och till havs. Dessutom ett behagligt klimat året runt.

I dag lever Gran Canaria primärt på turismen och har gjort det sedan slutet av 1950-talet. Godbitarna är många och vi kan erbjuda ett brett sortiment med resor för varje smakriktning


Våra resmål

Amadores – litet och rofyllt vid en av öns finaste stränder, gångavstånd till grannorten Puerto Rico.

Arguineguin – med fiskeläge och marknad nära Anfistranden.

Bahia Feliz – semesterort direkt vid havet populär bland barnfamiljer.

Las Palmas – storstadsliv i huvudstaden i norr, där även Gran Canarias flygplats är belägen. Stadens legendariska badstrand och strandpromenad Las Canteras.

Maspalomas – böljande sanddynor, granne med Playa del Inglés, golfbanor.

Costa Meloneras – öns modernaste semesterort, fina golfbanor.

Playa del Inglés – en klassiker med långsträckt sandstrand och nöjesliv.

Puerto de Mogán – sydkustens charmigaste och mest idylliska hamnby med bilfria gränder.

Puerto Rico – mest solsäkert, kan skryta med uppemot 300 soldagar per år och har många återkommande gäster, granne med Amadores.

San Agustín – klassisk semesterfavorit med lång strand som gränsar till Playa del Inglés.

Tauritodalen – lugnt och harmoniskt, här finns vattenland.


Upplev mer av Gran Canaria

Visst är stränderna fantastiska på Gran Canaria, men här finns mycket mer att se, öns huvudstad Las Palmas är bara ett exempel, och du kommer stöta på många fler om du bara tar dig upp i bergen som dominerar öns centrala delar. Här väntar dramatisk natur, vackra byar, bananplantage och kanske en veckomarknad där du kan göra små och stora fynd. Populära mål för vandring och cykling där bergig terräng kombineras med ett behagligt klimat. Planera in semesterns utflykter och boka direkt med Solresors reseledare.

De bästa tipsen från våra reseledare är:

–Knyt på dig vandringskängorna och upptäck en helt ny och annorlunda sida av ön. Här finns många fina vandringsleder med vackra vyer i det varierande landskapet och på en dag kan du passera flera olika klimatzoner. Vi erbjuder olika turer med guide med varierad svårighetsgrad.

–Barnfamiljer hittar både nöjesparker och vattenland på Gran Canaria; Aqualand i Maspalomas är öns största vattenland och bjuder på ett överflöd av vattenrutschkanor och attraktioner. Palmitos Park är ett trevligt utflyktsalternativ för hela familjen. I parken, som ligger i en vackert grönskande dal, finns många fågelarter, fjärilshus, orkidéhus och kaktusträdgård.

–Huvudstaden Las Palmas är det bästa alternativet för shopping på Gran Canaria, med många klädkedjor och butiker. Här finns flera stora köpcentrum, som Las Arenas vid ena änden av Las Canteras och El Mirador strax söder om staden. Las Palmas är också en fin stad med mycket att upptäcka och den historiska stadsdelen Vegueta är alltid värd ett besök.

Våra utflykter på Gran Canaria bokar du enkelt från våra reseledare på plats.


Chartersäsong: oktober-april

Till Gran Canaria plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer