Gran Canaria

Gran Canaria har länge varit en favorit bland oss nordbor. Här får du det bästa av sol och bad, god mat, nöjen, shopping och massor av sport – både på land och till havs. Dessutom ett behagligt klimat året runt.

I dag lever Gran Canaria primärt på turismen och har gjort det sedan slutet av 1950-talet. Godbitarna är många och vi kan erbjuda ett brett sortiment med resor för varje smakriktning

Var ska du bo på Gran Canaria

Amadores – litet och rofyllt vid en av öns finaste stränder, gångavstånd till grannorten Puerto Rico.

Arguineguin – med fiskeläge och marknad nära Anfistranden.

Las Palmas – storstadsliv i huvudstaden i norr, där även Gran Canarias flygplats är belägen. Stadens legendariska badstrand och strandpromenad Las Canteras.

Maspalomas – böljande sanddynor, granne med Playa del Inglés, golfbanor.

Meloneras - öns modernaste semesterort, fina golfbanor.

Playa del Cura – litet och avstressande nära Puerto Rico.

Playa del Inglés – en klassiker med långsträckt sandstrand och nöjesliv.

Puerto de Mogán - sydkustens charmigaste och mest idylliska hamnby med bilfria gränder.

Puerto Rico – mest solsäkert, kan skryta med uppemot 300 soldagar per år och har många återkommande gäster, granne med Amadores.

San Agustín – klassisk semesterfavorit med lång strand som gränsar till Playa del Inglés.

Tauritodalen - lugnt och harmoniskt, här finns vattenland.

Att se och göra

Visst är stränderna fantastiska på Gran Canaria, men här finns mycket mer att se, öns huvudstad Las Palmas är bara ett exempel, och du kommer stöta på många fler om du bara kör upp i bergen som dominerar öns centrala delar. Här väntar dramatisk natur, vackra byar, bananplantage och kanske en veckomarknad där du kan göra små och stora fynd.

Gran Canaria är även en mycket bra destination för vandring och cykling. Här finns många fina vandringsleder med vackra vyer i det varierande landskapet. Knyt på dig vandringskängorna och upptäck en helt ny och annorlunda sida av ön. På en dag kan du passera flera olika klimatzoner. Gran Canaria är också ett populärt resmål bland cyklister, som lockas av den bergiga terrängen kombinerat med ett behagligt klimat.

Barnfamiljerna hittar både nöjesparker och vattenland på Gran Canaria. Aqualand i Maspalomas är öns största vattenland och bjuder på ett överflöd av vattenrutschkanor och attraktioner. Palmitos Park är ett trevligt utflyktsalternativ för hela familjen. I parken, som ligger i en vackert grönskande dal, finns många fågelarter, fjärilshus, orkidéhus och kaktusträdgård. Ett tips – du kan köpa kombinationsbiljetter till Aqualand och Palmitos Park online.

Huvudstaden Las Palmas är det bästa alternativet för shopping på Gran Canaria, med många klädkedjor och butiker. Här finns även flera stora köpcentrum, som Las Arenas vid ena änden av Las Canteras och El Mirador strax söder om staden. I Playa del Inglés och Maspalomas finns också flera stora köpcentrum med ett stort utbud av både butiker och restauranger, som populära Yumbo Centrum.

Det är lätt att ta sig runt på Gran Canaria på egen hand, och det smidigaste är att hyra en bil.

Till Gran Canaria plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Väder och medeltemperaturer