Rhodos

Denna underbara ö är den fjärde största av ungefär 1400 öar totalt i den grekiska övärlden. Rhodos är beläget i den del av Medelhavet som kallas Egeiska Havet och ön tillhör en ögrupp som går under namnet Dodekaneserna. Med en underbar blandning av allt det man förväntar sig och behöver för en lyckad vistelse är Rhodos ett alldeles utmärkt semesteralternativ.

Rhodos är möjligen Greklands mest kompletta resmål med ett behagligt klimat, populära stränder, spännande sevärdheter, små förtjusande byar, en mångfald av trevliga restauranger och ett nöjesliv som har något att erbjuda för alla. Rhodos, som är den största av de så kallade tolvöarna, har därför i många år varit en av de mest omtyckta i den grekiska övärlden. Hyr gärna en bil och gör en dagsutflykt till södra delen där Lardos och Pefkos erbjuder flera sköna badvikar och en genuint rofylld atmosfär.

Södra sidan av ön kan även locka med den välkända och karaktäristiskt grekiska staden Lindos, som uppvisar fina möjligheter till såväl shopping som mysiga tavernor. Du kommer snart att upptäcka öns varierande landskap, med ett bergigt inland och bitvis gröna kuster där citrusfrukter, vindruvor, oliver och annat odlas.

Upplev mer av Rhodos

Planera in semesterns utflykter och boka direkt med oss på Solresor med din reseledare på plats.

De bästa tipsen från våra reseledare är:

– Heldagstur till sagolika ön Symi

– Ett besök till pittoreska Lindos är aldrig fel! På denna halvdagstur besöker vi även de sju källorna.

– Upplev magin med Rhodos på en örundtur.

– En båttur längst med Rhodos vackra kust slår aldrig fel!

Våra utflykter på Rhodos bokar du enkelt från våra reseledare på plats.


Chartersäsong april-oktober

Säsongen sträcker sig mellan april till oktober på Rhodos.

Till Rhodos plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer