Costa Tropical

Njut av soliga dagar och svalkande bad i subtropiskt klimat. Costa Tropical erbjuder goda möjligheter för semesteravkoppling vid Medelhavet, samtidigt som du har möjlighet att uppleva den andalusiska kulturen och den goda maten.

Costa Tropical är en relativt oupptäckt sträcka av den spanska solkusten. Här kan du njuta av långa varma somrar och milda vintrar, tack vare det subtropiska klimatet. Den 80 kilometer långa kuststräckan ligger i Andalusien och utgör provinsen Granadas kuststräcka. Det behagliga klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här och i närheten av våra resmål odlas exempelvis cherimoya, avokado, mango och papaya. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada med Iberiska halvöns högsta berg Mulhacén som är hela 3 481 meter över havet.

På Costa Tropical erbjuder vi boende i den lugna staden Almuñécar, en av Andalusiens pärlor. Här kan du njuta och koppla av intill havet, samtidigt som du har möjlighet att uppleva den andalusiska kulturen och den goda maten. Det är i Andalusien som exempelvis flamencon, sherryn och tjurfäktningen har sina rötter.


Upplev mer av Costa Tropical

Missa inte att se dig omkring i omgivningarna när du semestrar i Almuñecar. Vi erbjuder spännande utflykter till ikoniska utflyktsmål som Gibraltar, Ronda, Málaga och det hisnande Alhambra.

Mat, kultur, natur eller underhållning – våra upplevelser låter dig upptäcka mer av ditt resmål och skapa minnen för livet. Planera in semesterns utflykter och boka dina upplevelser, inträdesbiljetter och evenemang direkt med oss på Solresor.

Läs mer om våra utflykter och upplevelser på Costa Tropical här


Chartersäsong: september-april

När du reser under chartersäsongen finns Solresors reseledare på plats i Almuñecar. I perioden maj-augusti reser du på egen hand med tillgång till Solresors dygnet-runt-öppna jourtelefon.

Till Costa Tropical plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer