Amalfikusten

Den dramatiska kuststräckan på sydsidan av Sorrentohalvön är otroligt vacker och området är ett av Unescos naturvärldsarv. Här stupar bergen brant ner i det azurblå havet och de pastellfärgade husen klamrar sig fast utmed bergsväggarna.

Hela Amalfikusten, som har kallats världens vackraste kuststräcka, är otrolig med hisnande utsikt och oemotståndlig romantik. Här trängs eleganta villor, vackra trädgårdar med frodig medelhavs växtlighet och uppfriskande citrusplantage med romantiska små gränder och smala gator som kantas av caféer, barer samt restauranger. Området genomsyras av en skön atmosfär av lugn och ro.

Mellan städerna snirklar sig en kedja av storslagen utsikt, hotell på klippavsatser och små sandstränder fram, och själva resan mellan städerna är en stor del av upplevelsen.

Att se och göra

Förutom att besöka städerna Positano, Amalfi och Ravello så rekommenderar vi även ett besök över dagen till underbara ön Capri som du tar dig med färja till på egen hand. Är du intresserad av italiensk fotboll på högsta nivå så har du Neapel någon timma bort med Napolis matcher inför landets kanske mest passionerade hemmapublik. Från Neapel kan du dessutom ta expresståget till Rom över dagen, om du vill hinna uppleva den italienska huvudstaden under din resa. Du kan också ta tåget till Pompeji, en av antikens bäst bevarade utgrävda städer.

I omgivningarna finns gott om sevärda utflyktsmål och du kan lätt resa runt på egen hand med buss, taxi eller båt.

Säsong maj-september

Till Amalfikusten plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.