Cancun

Cancun är känt över hela världen för sina vackra vita sandstränder och havet i turkosblå toner. Här finns förutom de vackra palmkantade stränderna ett brett utbud av shopping, restauranger, nöjesliv och hotell i absoluta toppklass.

Cancun är huvudort på Mayarivieran, som ligger på den sida av Yucatanhalvön som vetter mot Karibiska havet. Här semestrar många olika nationaliteter, inte minst amerikanska turister. Hotellområdet ligger på en långsmal ö, som i båda ändar är förenad med fastlandet via broar. I Cancuns ursprungliga centrum på fastlandet ligger många mindre restauranger och butiker.

Om vi i beger oss utanför staden Cancun möts vi av omgivningar med vackra naturområden. Här finns de majestätiska mangroverna, den frodiga djungeln och de mystiska cenoterna. En grönskande konstrast mot de varma sandstränderna.

Att se och göra

Utflykt till Mayastäder och solpyramider rekommenderas– det var just här i trakten som mayaindianernas högkultur blomstrade fram till spanjorernas invasion 1520. I Chichén Itza, Coba och Tulum finns solpyramider med branta trappor på alla fyra sidor samt tempelruiner och arenor där man spelade ett rituellt bollspel vars resultat avgjorde vem som skulle bli offrad till gudarna.

Förutom att ha några av de bästa stränderna i världen kan du njuta av spännande vattenaktiviteter som dykning, kajakpaddling, segling på en katamaran, vindsurfing och paddling på det Karibiska havet eller Nichupte-lagunen. Nära inpå Mayarivieran hittar du många fina snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet The Great Mayan Reef som är världens näst längsta. Även nybörjare kan hänga med på snorklingsturer och se havssköldpaddor och papegojfiskar.

I Cancun finns det ett rikligt nattliv och här kan du roa dig långt in på småtimmarna. Här finns diskotek och nattklubbar med ljusshower, akrobater och några av världens bästa DJ:s som gästartister.

I mars, när amerikanska ungdomar brukar resa till Cancun för att fira spring break, är det feststämning i hela staden med strandpartyn och dygnet-runt-öppna barer.

Till Cancun kan du resa året runt, det är lika läckert på sommaren som på vintern.

Till Cancun plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer