Algarve

Här på behagliga och gästvänliga Algarvekusten i södra Portugal finner du mysiga hamnstäder och många vackra semesterorter längs kusten. Regionen är känd för sina fina sandstränder, bra golfbanor och goda mat.

Det finns mycket som lockar längs Algarvekusten. Behagliga vattentemperaturer bjuder in till en lång badsäsong och turistsäsongen varar i princip året om. Med en hyrbil kan du enkelt uppleva många av regionens natursköna och historiska höjdpunkter som har något att erbjuda för både stora och små.

Speciellt känt är Algarve för sina fina stränder som utgörs av mjuk sand och ofta är inramade av dramatiska klippformationer. Längs kusten finns många stränder med gott om plats och långa härliga strandpromenader. Många stränder ligger skyddade från vinden vilket gör vattnet lugnt och barnvänligt.

Här äter du också gott. Närheten till havet har skapat en lång tradition av goda maträtter på fisk och skaldjur. Missa inte signaturrätten ”Amêijoas na cataplana” gjord på kokta musslor. I regionen finns också ett av landets större vinområden. Här har man producerat vin i över tre tusen år och vinerna håller världsklass.

Algarvekusten är också ett välkänt område för golfare från hela världen. Här är golfsäsongen lång och de många banorna ligger vackert i det natursköna landskapet, ofta på höjden med spektakulära vyer.

Säsong maj-september

Till Algarvekusten plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter