Makarska

Makarska i Kroatien är en populär badort med spektakulär natur vid foten av den mäktiga bergskedjan Biokovo. Här kan du njuta av långa strandpromenader och vackra solnedgångar.

Makarska kan erbjuda många lata soltimmar på stranden. Resmålet är dessutom särskilt populärt hos den som vill varva det lata strandlivet med aktiviteter. Här har du nära till allt från vandring, klättring, skärmflygning, mountainbike och vindsurfing.

Makarska är inte någon särskilt stor stad, men den har mycket charm i sina gamla stenhus, på sina torg och längs med rivan där både lokalbefolkningen och turisterna samsas om kvällen. Här finns gott om restauranger och caféer med både dalmatiska och andra specialiteter, till högst rimliga priser. Som gjort för en skön kväll efter en dag fylld av upplevelser på stranden, till havs eller på någon av våra utflykter, som ger din resa det där lilla extra.

Stranden i Makarska sträcker sig närmare två kilometer norrut, så det finns gott om plats, och vill du inte ligga i solen är det bara att lägga sig i skuggan under ett pinjeträd. Som nästan överallt längs Kroatiens kust är vattnet så klart och genomskinligt att det kan kännas som du svävar fram några meter över botten. Längs strandpromenaden finns gott om mindre barer och restauranger där de ofta serverar färsk fisk och skaldjur, eller pizza och pasta som är minst lika bra som de i Italien, på andra sidan havet.

Flyget tar dig till Makarska rivieran och skärgårdens öar på bara tre timmar. Här ligger en rad idylliska byar mellan hav och berg. Regionen Dalmatien är känd för sin vackra natur. Tänk pinjeträd, dramatiska berg, gröna öar, klapperstensstränder och kristallklart vatten. I byarna finns både mysiga strandpromenader och kulturhistoria. Små trivsamma restauranger serverar grillad fisk och närodlade grönsaker till rimliga priser.

Att se och göra

Det finns gott om idylliska små strandbyar att besöka, som Podaca och Gradac. Gillar du mellanstora badorter med både vardagsliv och turistkvarter så passar Podgora eller Tucepi.

Ett ännu större utbud finns i staden Makarska och på öarna Brac och Hvar.

Omis bjuder på en charmig gammal stadskärna och fina stränder.

Baska Voda var förr en liten fiskeby men är numera en av de mest populära semesterorterna på Makarska-rivieran.

Från Makarska är det lätt att resa runt på egna upptäcktsfärder i Kroatien. Hoppa på bussen till Split och upptäck storstaden med allt från museer och shoppinggallerior till en urcharmig gammal stadsdel och ta därifrån en båt ut i skärgården.

Säsong maj-september

Till Makarska plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer