Belek

Belek passar perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med golf på semestern.

Eleganta turistorten Belek ligger vid Medelhavet på Turkiet sydkust, bara en dryg mil från flygplatsen i Antalya. Här ligger hotellen direkt vid den 12 km långa sandstranden, de flesta erbjuder mycket exklusivt boende med alla bekvämligheter du kan tänka dig. Alldeles bakom hotellen går ett brett bälte där golfbanorna avlöser varandra, ett flertal av hög internationell klass. Det här är ett av Medelhavets bästa resmål för dig som vill svinga din klubba när det är kallt och grått hemma. Flera av banorna ligger vackert inbäddade i tallskog som ger skugga när solen lyser som starkast.

Fast du behöver inte vara golfspelare för att åka hit, här trivs såväl par som barnfamiljer. Belek är en snygg, ren och välorganiserad turkisk semesterort. Det finns ett litet centrum med begränsat utbud av restauranger, nöjen och shopping då det mesta är koncentrerat till hotellen. Turkiet bjuder på ett riktigt bra kök och det är prisvärt.

Alla hotell har privata stränder. Solstolar, parasoller och vattensporter finns vid stranden.Turkiets klimat gör att du kan resa till Turkiet under både tidig vår, sommar och fram på höstkanten.

Att se och göra

Vill du vidga vyerna kan du göra dagsutflykter till historiska sevärdheter som Perge, Aspendos, Side eller varför inte ta en taxi till storstaden Antalya. Där har du möjlighet att uppleva det "riktiga" Turkiet i de smala gränderna med sin medeltida bebyggelse, sina myllrande marknadsplatser och orientaliska dofter samt bra shopping, restauranger och barer.

Säsong maj-oktober

Till Belek plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer