Dubai

Världsmetropolen som överträffar dina förväntningar både när det kommer till extraordinära upplevelser, exklusiv shopping, basarer, vackra stränder, storslagna byggnader och skyskrapor.

I Dubai finner du ett nästintill obegränsat utbud av restauranger för alla smaker, härliga parker, exklusiva marinor, konstgjorda öar och mycket mer där till. Få städer i världen kan mäta sig med Dubais överflöd av extravagans. Förenade Arabemiratens lyxigaste hotell, unika attraktioner och storslagen shopping finns här. Dessutom har du ett varmt klimat året om.

Dubai har kallats både mellanösterns svar på Miami som Las Vegas. Men ingen av jämförelserna gör egentligen staden rättvisa. Dubais unika mix av spektakulära byggnader, unika aktiviteter, mat och rika kulturliv – mitt ute i öknen – måste upplevas med egna ögon.

Att se och göra

Utsikten från Burj Khalifa - I Dubai finns sedan 2010 världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Den enorma fasaden tornar upp sig hela 828 meter upp i luften. Det går att övernatta på Burj Khalifas eget hotell beläget halvvägs upp i byggnaden eller besöka utsiktsplatserna på 124:e och 148:e våningen. Det är inte bara byggnaden i sig som är värt ett besök. I direkt anslutning till Burj Khalifa finns bland annat en enorm park och världens största shoppingupplevelse Dubai Mall.

Lyxen i Burj Al Arab - Ikoniskt och exklusivt är det segelliknande, femstjärniga deluxe-hotellet Burj Al Arab. Till inredning används bara de mest exklusiva materialvalen, restaurangerna håller världsklass och hotellet har inga sedvanliga hotellrum utan enbart sviter, där den minsta är 169 kvadratmeter stor. För den som inte har möjlighet att checka in på lyxhotellet är det fortfarande möjligt att besöka hotellet för en lunch utöver det vanliga. Eller varför inte besöka hotellet för afternoon tea?

Skidåkning mitt i sommarhettan - Inuti shoppingcentret Mall of the Emirates finns den konstgjorda alpinupplevelsen Ski Dubai som består av fem pister där den längsta når 400 meter. Så för den som vill göra något helt annat under solsemestern och slippa undan den heta utetemperaturen kanske ett besök till Dubais egna slalombackar är ett alternativ.

Fantastiska vattenparker - Förenade Arabemiraten är fullt med häftiga vattenparker för alla åldrar. I Dubai finns såklart ett antal och flera av dem har sina unika teman. Hotellkomplexet Atlantis The Palm har sin Aquaventure Waterpark och ett stenkast från Burj Al Arab finns Wild Wadi Waterpark. Ett besök till en vattenpark är en självklar aktivitet för barnfamiljen.

Enormt kulturutbud - Dubai har ett stort kulturutbud – från världens alla hörn. Dubai stoltserar bland annat med ett modernt, arkitektritat operahus. Det finns en rad vackra moskéer och du kan botanisera bland emiratets olika lokala marknader, sk souker. På uppgång är även Dubais konstdistrikt, Al Quoz. Det startade med ett tjugotal konstgallerier men har nu förvandlats till en nästan 50 000 kvadratmeter stor stadsdel som blandar mode, musik, mat och kulturella evenemang.

Säsong oktober-mars

Till Dubai plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer