Lägsta prisper person
CPH
7 maj
1 veckafr.
5 116:-
GOT
2 maj
1 veckafr.
5 796:-
STO
8 maj
1 veckafr.
3 525:-
Till priskalendern

Halkidiki

Bara en timma från bubblande storstaden Thessaloniki gömmer sig för många ett okänt Grekland. Halkidiki bjuder på kristallklart vatten och härliga badstränder inbäddade i ett böljande landskap. Området ligger på fastlandet i norra Grekland och består av tre halvöar: Kassandra, Sithonia och Athos.

Det var här som filosofen Aristoteles föddes och det sägs att vinet från byn Stageira på Halkidiki är från de vinrankor han planterade. Halkidiki är en favorit hos semestrande greker. Med Solresor kan du resa till antingen den mer livliga halvön Kassandra eller bergiga Sithonia. Oavsett vilken halvö du väljer möts du av ett vackert landskap, stränder och en genuin del av Grekland.

KassandraKassandra är den mest populära av Halkidikis halvöar. Utbudet på aktiviteter är stort: Sol och bad på kritvita stränder, goda vandringsmöjligheter i bergen och god mat på många av de av grekiska tavernorna. De största och bästa barerna och diskoteken ligger i byn Kallithea på Kassandrahalvön, vill du uppleva genuint grekiskt vardagsliv är det istället byarna Skioni och Siviri som gäller, även de på Kassandrahalvön. Reser du till Kassandra i maj får du inte missa den årliga matfestivalen "Sani Gourmet Festival", då Greklands främsta kockar finns på plats med sina kulinariska läckerheter.

Sithonia

Om du söker en lite lugnare semester ska du i stället söka dig till den andra halvön – Sithonia. Trots att området är lugnare finns det gott om möjligheter till aktiviteter, shopping och restauranger.

Athos

Halkidikis tredje halvö, Athos, är en autonom teokratisk stat. Hit är du välkommen – förutsatt att du antingen är munk, eller åtminstone man. Vid gränsen till Athos ligger "Himlens by", Ouranopolis som är värd ett besök.

Att se och göra:

Vill du göra en längre utflykt kan vi rekommendera en tur till storstaden Thessaloniki, ungefär en timmes resa från Halkidiki. Här bakom de bysantiska stadsmurarna hittar du museum, konst och både lyxig och billig shopping. Du kan gå längs med strandpromenaden, från Aristotelestorget till konserthuset. Då passerar du Vita Tornet som numera är ett bysantiskt kulturmuseum. I den historiska stadsdelen Ladadika finns det bästa nattlivet och flera trevliga tavernor som serverar ouzo och meze.

Byn Gerakini är känd för sin goda olivolja och sina barnvänliga stränder, i Polygyros ägnar du dig med fördel åt shopping och restaurangbesök och hyr du en bil kan vi rekommendera en tur upp till byarna bland bergen. Bara för att nämna något av allt det du kan uppleva under din semester i Halkidiki.

Inåt landet finns flera små vingårdar du kan besöka.

Till Halkidiki plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Våra bästa erbjudanden till Halkidiki

Priser visas per person och avser del i dubbelrum på utvalda hotell.

Detaljerad sökning

Väder och medeltemperaturer

dec

sun
Dagstemperatur
9-11°C
Badtemperatur
14°C
Soldagar
17
Regnfria dagar
21
Vind
3 m/s

jan

sun
Dagstemperatur
8-10°C
Badtemperatur
13°C
Soldagar
18
Regnfria dagar
22
Vind
3 m/s

feb

sun
Dagstemperatur
9-11°C
Badtemperatur
13°C
Soldagar
16
Regnfria dagar
18
Vind
3 m/s

mar

sun
Dagstemperatur
12-14°C
Badtemperatur
13°C
Soldagar
19
Regnfria dagar
21
Vind
3 m/s

apr

sun-big
Dagstemperatur
17-19°C
Badtemperatur
14°C
Soldagar
22
Regnfria dagar
20
Vind
3 m/s

maj

sun-big
Dagstemperatur
22-24°C
Badtemperatur
18°C
Soldagar
26
Regnfria dagar
22
Vind
2 m/s