Kap Verde

När du resor till Kap Verde med Solresor bor du på ön Sal. Här möts du av fantastiska stränder och uppåt 350 soldagar om året. Det stabila klimatet med en medeltemperatur på 23 grader bjuder in till härligt strandhäng med svalkande bad och långa strandpromenader.

Kap Verde tillhör Afrika och består av en rad öar i Atlanten utanför Senegals kust och här möts du av livsmottot 'no stress'. Musik och dans är en viktig del av kulturen och den kapverdiska musikstilen morna är en blandning av portugisisk fado och brasilianskt gung.

Öarna var tidigare en portugisisk koloni. Kulturen och maten är influerad av denna tid och det officiella språket är portugisiska. Här finns bra fisk- och skaldjursrestauranger, små hantverksbodar och musikbarer.

Kap Verde har också blivit en populär plats för kite- och vindsurfare från hela världen. Här blåser alltid en skön svalkande havsbris. För den som är nyfiken på livet under vattnet erbjuds dessutom riktigt bra dykning och djuphavsfiske som omväxling till de långa sköna dagarna på stranden.

Att se och höra

De flesta som kommer till Kap Verde åker hit för att få en lugn och avkopplande resa. Här finns inte mycket som stör eller pockar på uppmärksamheten, utom stränderna och havet. Men även om Sal inte är någon stor ö finns det ställen som är värda ett besök. Det finns utflykter med lokalguide runt ön där man besöker platser som den lilla fiskebyn Palmeira, Burracona med the Natural Pool, huvudstaden Espargos och Salinas, där man fortfarande utvinner salt och där vattnet håller en så hög salthalt att du flyter högt upp på ytan om du tar dig ett dopp. Sal är som sagt ett paradis för surfare – och även dykare. Runt omkring Santa Maria finns flera surf- och dykcenter som anordnar kurser på alla nivåer. Du kan också följa med på djuphavsfiske och katamaranturer, eller som sagt lägga dig tillrätta på stranden och bara slappna av.

Alla resande till Kap Verde ska betala en Airport Security Tax och fylla i ett formulär digitalt senast 5 dagar innan avresa. Här finner du länken för din registrering:

https://www.ease.gov.cv/

Observera att ditt pass måste vara giltigt i 6 månader efter din hemkomst från Kap Verde.

Till Kap Verde plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer