Cascais

Semesterparadiset Cascais ligger ett par mil väster om Lissabon och är välkänt för sin charm och sitt lugn med fina sandstränder och vacker natur.

Hit söker sig många sydeuropéer, inte minst portugiserna själva, för att njuta av omgivningarna och den goda maten och drycken. I havet finns också gott om delfiner och chansen är stor att få se dem i sin naturliga miljö.

Populära semesterorten Cascais är en lite lugnare fiskeby med färgglada båtar, ett levande affärsliv och många matställen som serverar havets läckerheter. På fiskmarknaden kan du välja och vraka bland till exempel färsk svärdfisk, tonfisk, hummer och krabba.

Att se och göra

I centrala Cascais finns tre mindre sandstränder, som ligger väl skyddade i bukten, men vill du ha mer sol och bad är ett tips att hyra en bil och färdas längs den portugisiska kusten. Här finns många fina stränder att välja mellan, till exempel Praia do Guincho, som är en favorit för både kitesurfare och vågsurfare. Ett annat populärt utflyktsmål är Sintra, den vackra staden uppe i bergen, som av poeten Lord Byron beskrivits som den kanske mest förtjusande i Europa.

Närheten till Lissabon gör badorterna Cascais, och lite mer livliga grannorten Estoril, än mer attraktiva. Huvudstaden Lissabon är verkligen en plats för stadsromantiker och väl värd ett besök. Här lever det förflutna kvar som i få europeiska storstäder. Lissabon ligger ca 25 minuters tågresa från Cascais, helt perfekt för dig som vill kombinera sol och bad med storstadens utbud.

I området ligger också många fina golfbanor.

Säsong maj-september

Till Cascais plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer