Playa Del Carmen

Playa del Carmen ligger i Mexiko på halvön Yucatans kust mot Karibiska havet. Här kretsar livet kring den flera kilometer långa stranden med kritvit sand och turkosblått vatten. Med sitt tropiska klimat är det en fullträff för den som vill njuta av sol och bad i en avslappnad exotisk miljö.

För inte så länge sedan var Playa del Carmen bara en mexikansk liten by, med några få hotell vid en makalöst vacker strand. Byn är idag en av Yucatanhalvöns största turistorter. Men charmen finns fortfarande kvar, liksom stämningen. Här lever du ett avslappnat strandliv i shorts och sandaler. Playa del Carmen är ett resmål dit du kan resa både sommar och vinter.

Längs Playa del Carmens flera kilometer långa huvudgata, 5th Avenue, finns mängder av mexikanska och internationella restauranger. Här är det mest turister som håller till och här finns shoppingen med butiker och gatustånd. Tar du dig bara ett par kvarter upp hamnar du dock mitt uppe i det mexikanska vardagslivet med hemlagade fajitas, guacamole och en härlig blandning av semesterfirare och lokalinvånare. Vill du sedan ta och smutta på en god Mojito finns flera mysiga barer att välja mellan. Många ligger direkt på stranden, och här är det riktigt romantiskt, med små bord i sanden och tända lyktor. Andra bjuder på mer fest och hög musik för de som söker ett livligare kvällsnöje.

Var du ska bo

Här finns hotell i alla prisklasser, från designhotell till enkla hotell på stranden. Vissa ligger centralt i Playa del Carmen, en del i hotellstadsdelen Playacar och andra lite avskilt vid stränderna längre ut längs kusten. Väljer du en All Inclusive-resort ingår det mesta i resans pris, ofta inte bara mat och dryck utan även till exempel vattensporter och andra aktiviteter (se under respektive hotell).

Att se och göra

På Mayarivieran hittar du många fina snorklingsplatser. Strax utanför kusten löper det hundra mil långa korallrevet The Great Mayan Reef. Även nybörjare kan hänga med på snorklingsturer och se havssköldpaddor och papegojfiskar.

På en dagstur kan du uppleva mayatempel och solpyramider eller ta med hela familjen till någon av äventyrsparkerna för att testa rafting och simma med delfiner.

Med fantastiska naturupplevelser, dykning i världsklass och en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden kan Playa del Carmen erbjuda något för alla även bortom de varma mjuka stränderna.

Till Playa del Carmen plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer