Ao Nang

Ao Nang är en omtyckt semesterort i södra Krabiprovinsen. Dess vackra skärgård lockar både soldyrkare, klättrare och snorklare från hela världen.

Här är utmärkt att semestra när du vill upptäcka mer av Krabis grönskande natur. Bland annat har Krabi gjort sig känd som ett klättringsparadis med klippor för både nybörjare och vana klättrare. Vattnet utanför Krabi är kristallklart och under en resa hit kan man få se både sköldpaddor, revhajar, grottor och skeppsvrak. Att dykning och snorkling är populärt inte svårt att förstå – undervattenslivet är spektakulärt med färgrika fiskar och koraller.

Att se och göra

Ao Nang har ett stort urval av mysiga barer, restauranger och shopping längs med den livliga huvudgatan och strandpromenaden. Däremot är nöjeslivet inte särskilt utvecklat. Önskar du se en mer thailändsk stad ska du resa in till provinshuvudstaden Krabi. Missa inte ett besök på nattmarknaden i Krabi, där du kan fynda allt från kläder till hantverk, elektronik och grönsaker. Från Ao Nang till Krabi kan du resa på 20 minuter med tuk tuk.

Ao Nang-stranden är ok men inte särskilt bred och med korallsand blandad med småsnäckskal. Men i området finns några av Thailands vackraste vita stränder, bland annat den berömda Railay Beach och de små paradisöarna Koh Poda, Chicken Island och Hong Island. Du kan enkelt resa dit och till andra öar i området på några minuter med longtailbåtar från stranden i Ao Nang. Phi Phi-öarna reser du till med båt på ca 2 timmar.

Vill du dyka och snorkla på något av de många större och mindre reven i vattnen utanför Ao Nang finns en uppsjö av arrangerade turer. Även fisketurer arrangeras. Ao Nang är en bra utgångspunkt för att utforska alla öparadis i Krabi.

Säsong november-mars

Till Ao Nang plockar du ihop din egen resa. Du väljer själv avresedatum, reslängd och hotell. När du bokar flyg och hotell med oss är du skyddad av paketreselagen.

Populära utflykter och aktiviteter

Väder och medeltemperaturer