Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Krabi/Ao Nang

Om Krabi/Ao Nang

Krabi är det perfekta resmålet för dig som söker efter det autentiska Thailand där avkoppling, enastående natur och rogivande omgivningar står i fokus. Här kan du finna långa fantastiska kustremsor, spektakulära klippformationer och ute i det kristallklara turkosfärgade vattnet finns mer är 200 spännande paradisöar med kritvita sandstränder, palmer och grönska. Addera ett frodigt inland, regnskogsliknande områden, tät mangroveskog, imponerande kalkstensklippor, grottor, vattenfall, storslagna tempel samt ett exotiskt djurliv och du förstår varför Krabi är ett enastående resmål.

Med segelbåt eller en så kallad longtailbåt tar du dig enkelt till någon av alla de exotiska platserna som du kan upptäcka under din vistelse i Krabi. Några av de vackraste öarna i Thailand där Phi Phi-öarna som majestätiskt tornar upp sig ur det turkosa havet med alla sina klippformationer. Öarna bjuder in till ett klassiskt strandparadis med allt det som vi tänker oss när vi hör orden tropisk semester. Det tar enbart 40 minuter att ta sig till Phi Phi-öarna med båt. Då platsen är extremt populär är det ofta mycket folk på platsen. Vårt tips är därför att komma hit tidigt om morgonen eller senare om eftermiddagen för att undgå att behöva samsas om den vackra stranden med allt för många människor.

Längs kusten i Krabi och ute på många av de närliggande öarna finns flera aktiviteter för hela familjen. Krabi är ett område där du kan aktivera dig med kajakpaddling, segling, djungelvandring, klättring, snorkling och dykning. Är du intresserad av fåglar finns här dessutom ett rikt och spännande fågelliv att observera. För dig som söker en mer lugn utflykt under semester kan vi rekommendera en härlig och avkopplande Sunset Cruise. Segla längs med kusten och njut av solnedgången, den varma brisen och härlig thai-mat.

Ao Nang är Krabis pulserande stadskärna. Även om det råder en mer livlig atmosfär här genomsyras den lilla staden trots det av lugn och avkoppling. Väl här i Ao Nang är det enkelt att ta sig runt och upptäcka staden då i princip allt är placerat längs med strandvägen. Ao Nang-stranden kan liknas vid de flesta sydliga thailändska stränderna och även här finns det inga solstolar eller parasoller. Du kan bada vid stranden eller ta någon av de många longtailbåtarna som ligger här, för att segla till de omkringliggande öarna exempelvis Phi Phi-öarna.  Runt om i Ao Nang finns dessutom flera restauranger och barer samt ett urval av mindre butiker och skräddare.

I närheten av Ao Nang ligger en av Thailands mest eftertraktade strandområden – Railaystranden. Den här stranden kan du välja att besöka för en dag eller så väljer du att faktiskt bo här på ett av Solresors många hotell som ligger tätt intill stranden. Vid Railay får du uppleva en välbevarad och relativt orörd natur. På den lilla halvön kan du även upptäcka flera olika fantastiska vita sandstränder med imponerande kalkstensformationer. Den som har tur kan hitta en lagun, en grotta eller kanske en vacker utkiksplats någonstans bland klipporna.

Själva orten Krabi är som en knutpunkt för provinsen, delvis på grund av turismen, men inte avhängigt av den. Orten är mycket charmerande, avslappnande och bjuder alla besökare på en äkta upplevelse av Thailand och deras otroliga gästfrihet.

Reseledarservice
När ni reser med Solresor till Krabi välkomnas ni av dansktalande reseledare från vårt danska systerbolag Bravo Tours. De bor och lever i Krabi och kommer därför förbi och besöker fler av våra hotell i veckorna. Ni kan alltid kontakta reseledarna på deras servicetelefon som är tillgänglig 24 timmar om dygnet. 

Transfer
Det är möjligt att köpa till transfer till och från hotellet.

Beställ er resa i god tid

Solresor flyger med några av världens bästa flygbolag till våra mer exotiska resmål. Till Krabi flyger vi med Norwegian Airlines som flyger direkt från Köpenhamns flygplast till Krabi. Då många flygbolag som trafikerar asiatiska resmål väljer att stänga ner försäljningen av flygstolar en månad före avresa, ber vi er att boka er resa till Thailand i god tid. 

Säkerhetsdeposition
Många hotell i Thailand tar ut en säkerhetsdeposition i samband med incheckningen. Hotellen föredrar att du använder ditt kredit-eller kontokort. Summan kan variera från hotell till hotell och ligger oftast mellan 1000 till 2000 kr. Deposition återbetalas i samband med utcheckning från hotellet. Då återbetalningen av er deposition sker via lokala banker kan det ta mellan 4-6 veckor innan beloppet återigen blir tillgängligt på ditt aktuella kort. Betalar ni kontant återges depositionen vid er utcheckning.

Fakta om Krabi
Krabi ligger på Thailands sydliga västkust vid Andaman Havet cirka 66 kilometer öst om Phuket. Säsongen för Krabi kan delas in i två tidsperioder – den varma säsongen och regnperioden. Den varma säsongen, det vill säga högsäsongen, pågår mellan november till april. Under den här tiden kan du räkna med en medeltemperatur på omkring 30-34 grader och att det faller betydligt mindre regn än under regnperioden mellan maj och oktober. 


   

Kombinera flera resmål 

Utflykter

James Bond Island med speedboat

I dag besöker vi Phang Nag Bay som även är känd som James Bond-ön. Området ligger endast en kort resa från Krabi och är ett måste när du har semester här.
Det är inte svårt att förstå att området är
populärt att besöka när vi ser de vackra kalkstensklipporna och mangroverskogarna.
Vi tar oss ut på havet med båt där vi på nära håll kan beundra naturen och de gömda grottor som finns längs kusten. Vi äter sedan en god och lokal lunch innan vi besöker en liten lokal fiskeby.


Utflykten bokas på resmålet.

Pris:
Vuxen ca 760 kr.
Barn ca 380 kr.

Upplev Krabi och den vackra regnskogen

Upplev södra Thailands grönskande regnskog på denna historiska utflykt! Under dagens utflykt badar vi i det turkosa vattnet vid Emerald pool och ser de orangeklädda munkarnas vardag vid Tiger Cave Temple i Krabi-distriktet.

Kom ihåg att ha bra skor då terrängen är kuperad och varierad.

Utflykten bokas på resmålet.

Pris:
Vuxen ca 380 kr.
Barn ca 240 kr.

Phi Phi-öarna

Det är inte konstigt att Phi Phi-öarna är världsberömda. Föreställ dig de vackraste av öar, kristallklart vatten och massor av äventyr!  

Utflykter börjar när vi hoppar på en speedboat vid kusten. Båten tar oss sedan ut på en tur där vi får besöka flera fantastiska bukter och stränder. Efter en god thailändsk lunch i Lo Dalum Bay letar vi fram snorkelutrustningen för att uppleva världen under vattenytan. Nu finns det även möjlighet för sol och bad.

Utflykten bokas på resmålet. 

Pris:
Vuxen ca 560 kr.
Barn ca 300 kr.

Äkta thailändsk mat

Idag lär vi oss om hemligheterna bakom thailändsk matlagning när vi tillsammans lagar några av landets kända rätter. Vi får bland annat tips på de kryddor som ger maten det lilla extra.
Efter en rolig och lärorik dag i det thailändska köket reser vi förhoppningsvis hem som ännu bättre kockar.

Utflykten bokas på resmålet. 

Pris:
Ca 550 kr.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Hitta din resa

Reslängd

  • 7
Datum
Flygplats
Destination
Pris fr.

Dela nuvarande URL via E-mail