Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Bangkok

Om Bangkok

Upptäck Bangkok, Thailands kontrastrika huvudstad och kliv ut i en spännande värld fylld av färgstarka upplevelser! Res med flyg och bo på hotell som erbjuder det bästa läget i den livliga huvudstaden. Utforska det myllrande folklivet, gå på en lokal marknad, gör ett besök i de makalösa templen, shoppa loss i de fashionabla galleriorna och njut av utsikten från en uteservering på en takterrass. Med Solresor kan du boka en storstadsemester i Bangkok och du kan även kombinera din vistelse med sol och bad i Hua Hin.

Hotell direkt vid Chao Phraya River

Solresors hotell i Bangkok ligger alldeles intill floden Chao Phrayautan som utan tvekan ger dig det bästa läget i Bangkok. Härifrån är det väldigt enkelt att ta sig till de största sevärdheterna i staden. Dessutom ebjuder hotellen gratis shuttle med båtar som seglar dig uppför floden, direkt till de vackra tempel, skytrain eller Bangkoks berömda Lebua Skybar.

Perfekt kombination med sol och bad i Hua Hin

Vill du uppleva både Bangkok och kombinera din resa med en härlig sol- och badsemester? Då kan du boka vår kombinationsresa som börjar med tre dagar i Bangkok för att sen avslutas vid Hua Hins vidsträckta strand. Ett utmärkt alternativ för dig som vill ha det bästa av Thailand med både storstadsupplevelser och avkoppling vid vackra stränder. Dessutom bestämmer du själv hur länge du vill stanna i Hua Hin.

Upplevelser i Bangkok

En resa till Bangkok innebär ett möte med stora upplevelser. Huvudstaden är både hektisk och charmig samtidigt. Börja dagen med en båttur längs Chao Phraya River, där tiden nästan stått stilla. Här badar barnen, kvinnorna tvättar kläder, männen fiskar och hundarna släcker törsten i vattnet. Fortsätt sedan till en av de lokala marknaderna och vik sedan in på någon av de många smågator som ligger i anslutning. Längs gatorna finns massor av shopping och små gatukök som serverar läckra specialiteter. Ta en tur till ett av de berömda templen och missa inte The Grand Palace. Besök de gamla EQ-kvarteren, Chinatown, backpackergatan Khao San Road, shoppas loss i galleriorna och avsluta på någon av stadens många takterrasser med en cocktail medan mörkret gör sitt intåg.

The Grand Palace - kungarna av Siams slott

I hjärtat av Bangkok ligger det magnifika komplexet The Grand Palace som består av flera byggnader. Fram till 1925 var slottet kungligheternas residens och området används fortfarande idag vid särskilda evenemang av kungen. Siams slott är öppet för allmänheten och här kan du promenera mellan templen och låta dig hänföras av den otroliga arkitekturen. Det är också här den världsberömda Emerald Buddha, den viktigaste statyn av en Buddha i hela Thailand, finns. Grand Palace är bara ett av de många templen. Det finns många såväl buddhistiska som andra. I Vat Pho, som också kallas "Buddhas tempel", finns till exempel den 46 meter långa guldbojan. The Grand Palace är verkligen ett måste när du är i Bangkok!

Bangkok runt

Det bästa sättet att transportera sig i Bangkok är att ta ett skytrain. Tåget fungerar väldigt bra och är att föredra om du vill spara tid. Tågen går varje dag fram till midnatt. Våra hotell erbjuder gratis flodbåtar, så du kan enkelt ta dig runt eller till en skytrain-station.

Vår service i Bangkok

När du reser med Solresor på en kombinationsresa till Bangkok och Hua Hin, har vi skandinavisktalande guider i såväl Bangkok som Hua Hin. Vi samarbetar med vårt danska systerbolag Bravo Tours och de finns på plats för att ge dig råd och vägledning för att din semester ska bli så bra som möjligt.

Säkerhetsdeposition

Många hotell i Thailand tar ut en säkerhetsdeposition i samband med incheckningen. Hotellen föredrar att du använder ditt kredit-eller kontokort. Summan kan variera från hotell till hotell och ligger oftast mellan 1000 till 2000 kr. Deposition återbetalas i samband med utcheckning från hotellet.

Fakta om Bangkok

Bangkok är huvudstaden i Thailand och har omkring 11 miljoner invånare. Du kan resa till Bangkok året runt. Valutan är thailändska baht (THB) och du kan enkelt betala med kort på de flesta platser.

Välkommen till Bangkok!

 

Hitta din resa till Bangkok

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Bilder och video

Bli inspirerad av bilder och video från Bangkok.
Se bilder och video här >

Hotell

Vårt utbud av hotell i Bangkok.
Se våra hotell här >

Väder

Se temperatur och väder i Bangkok.
Se väder här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger