Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Lanzarote

    Lanzarote

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Lanzarote.

Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Lanzarote.

Se våra hotell här >

En resa till Lanzarote är en upplevelse du sent glömmer! Öns dramatiska vulkanlandskap, sköna stränder och unika artitektur lockar besökare år efter år dessutom är det Kanarieöarnas mest solsäkra resmål, sett till antalet soltimmar! Känn pulsen i Puerto del Carmen, bo med all inclusive i familjevänliga Playa Blanca, lyxa till det i Puerto Calero eller upplev genuina Costa Teguise – oavsett vad du föredrar har Lanzarote något för alla smaker!
Här kan du läsa vår mini-guide om Lanzarote!

Läs mer om Lanzarote här>>

Hotell med all inclusive>>

Hitta din resa här>>

Inspiration och utflykter>>
 

Upplev Lanzarote

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information.
Läs mer här »

Vädret på Lanzarote

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

All inclusive på Lanzarote

Åk på semester med allt inkluderat!
Läs mer här »

Våra områden på Lanzarote

Vi rekommenderar

Strandläge
Hotel Beatriz Playa Bra hotell med strandläge och härliga pooler - all inclusive mot tillägg!
Fullbokat
Vattenland
Paradise Island lägenheter Lägenhetshotell med vattenpark – all inclusive ingår!
Fullbokat

Hotell Lanzarote

Utflykter

Ö-tur – fantastiska Lanzarote

Följ med på en spännande utflykt där du får lära känna Lanzarote och alla dess guldkorn. Genom att boka vår utflykt ”Fantastiska Lanzarote” får du möjlighet att uppleva det bästa upplevelserna från hela ön. Vi startar dagen med att ta oss till öns södra delar och vi transporterar oss genom den spektakulära lavakusten och besöker El Golfo, Los Hervideros och saltbassängerna Las Salinas i Janubio. Vår utflyktsfärd går därefter vidare till Timanfaya National Park där vi gör ett uppehåll under vår rundtur på ön. Därefter kör vi genom vinbyn La Geria och vi gör ett stopp på en av vingårdarna där vi får vara med om en vinprovning innan vi tar oss vidare till den plats där vi ska avnjuta dagens lunch. Efter att ha fått fyllt på våra energidepåer kör vi vidare in på öns centrala delar och vi passerar Monumento Al Capesino. Vi fortsätter sedan vår färd upp mot öns nordliga kustremsa där vi besöker Mirador del Helechos och Jameos del Aqua. Vi avslutar sedan vår utflyktsdag genom att besöka Punta Mujeres där vi får berättat för oss om Aloe Vera-plantans många olika egenskaper.

I utflykten ”Fantastiska Lanzarote” är följande inkluderat:
- Entré till Timanfaya National Park
- Vinprovning och lunch
- Entré till Jameos del Agua
- Presentation av Aloe Vera-plantan

Preliminär rutt för utflykten: Salinas de Janubio, Los Hervideros, El Golfo, Timanfaya National Park, La Geria, Monumento al Campesino, Mirador del Helechos, Haría, Jameos del Agua, Punta Mujeres.

Vägledande pris vid bokning på destinationen:
- Vuxna ca. 725 kr p.p
- Barn ca. 395 kr p.p

Lanzarotes historiska och kulturella skatter

Dagens utflykt går i historiska och kulturella tecken då vi tillsammans får vara med om en dag där vi får en bättre förståelse för hur historian och kulturen har format Lanzarote till den ö som den är idag. Tillsammans får vi uppleva Kanarieöarnas största marknad i den pittoreska gamla huvudstaden Tequise. På marknaden kommer det vara möjligt för att utforska alla spännande stånd på egen hand och kanske göra ett och annat shoppingfynd bland allt det som finns att införskaffas här. Väl i Tequise kan du även passa på att avnjuta en god lunch på ett av alla de trevliga caféer som ligger utplacerade på de smala charmerande och stämningsfulla gatorna. Därefter besöker vi Jardin de Cactus som är en av världens största kaktusträdgårdar och som dessutom är uppbyggt som en stor amfiteater. Här får vi tillsammans gå på en liten rundvisning innan vi får tid till att gå runt och njuta av trädgården på egen hand.

Utflykten fortsätter sedan till det spektakulära Fundación César Manrique där vi verkligen får möjlighet att lära känna Lanzarote. Fundación César Manrique är den tidigare bostaden där multikonstnären César Manriques bodde. Hans hus är designat på/i en uttorkad lavaflod där konstnären själv tog till vara på naturen i sitt husbygge och skapade små stugor av torkade lavabubblor. Idag är Césars boende ett världskänt konstgalleri och muséum med konst från César själv samt från andra berömda konstnären såsom Picasso och Joan Miro. Fundación César Manrique är en stor upplevelse för dina sinnen och väl här får du onekligen en förståelse av alla de tankar som ligger bakom visionen om att naturen och Lanzarote dels skulle vara ett med varandra dels vara i symbios med öns turism, arkitektur och kultur.

Vägledande pris vid bokning på destinationen:
- Vuxna ca. 415 kr p.p
- Barn ca. 210 kr p.p

Lunar Vandringsutflykt

Om du vill aktivera dig under semestern och samtidigt vara med om en spännande och minnesvärd upplevelse ska du följa med på vår utflykt till Los Volcanes Nature Park där vi tillsammans kommer att vandra i Lanzarotes karaktäristiska vulkanmiljö från vulkanöns senaste utbrott 1824. På vår vandring får vi ta del av en dramatisk miljö, gå längs med torkade lavafloder och upptäcka områdets begränsade vegetation. Vandringen på sin helhet är omkring 6 kilometer och vi kommer att bestiga en totalhöjd på cirka 150 höjdmeter. Eventuellt är du trött i benen efter dagens utflykt, men de storslagna miljöerna och de vackra utsikterna gör vandringen väl värd.

Vägledande pris vid bokning på destinationen:
- Vuxna ca. 435 kr p.p
- Barn ca. 365 kr p.p

Utflykt till ön La Graciosa

Följ med på en härlig utflykt där vi får upptäcka de norra delarna av Lanzarote samt den charmerande och oexploaterade ön La Graciosa. Vi tar oss upp till Lanzarotes norra kust där vi får upptäcka naturen samt besöka det ikoniska huset där den kända aktören Omar Sharif bodde. Vi byter sedan transportmedel till båt och ger oss ut på böljan den blå och seglar till Graciosa. Under vår färd får vi njuta dels av den vackra utsikten, dels av en välsmakande lunch som serveras ombord. Väl framme vid ön går vi iland vid öns största ort Caleta de Sebo. Här får vi vara med om en guidad tur runt om i staden innan vi får tid till att på egen hand strosa omkring bland de pittoreska gatorna och ta del av den gemytliga arkitekturen i orten. För den som vill är det även möjligt att avnjuta ett dopp i det kristallklara havet som omgärdar ön. Därefter seglar vi tillbaka till Lanzarote och njuter ännu en gång av den vackra utsikten till havs. Väl tillbaka på Lanzarote avslutar vi dagens utflykt med ett besök på den kända utkiksplatsen Mirador Del Rio.

Vägledande pris vid bokning på destinationen:
- Vuxna ca. 610 kr p.p
- Barn ca. 365 kr p.p

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Om Lanzarote

Lanzarote - unik natur och artitektur

Lanzarotes speciella natur och avslappnade atmosfär lockar till sig besökare från hela världen. Det är främst två "arkitekter" som satt sin prägel på Lanzarote: moder Jord, som med vulkanisk aktivitet skapat ett landskap fylld av imponerande naturscenerier och som närmast påminner om ett månlandskap. Öns världsberömde konstnär César Manrique har med kontrollerad arkitektur, färgval och ett stort mått av prydlighet lyckats tygla turismutvecklingen till att hålla en enhetlig inriktning. Här är bebyggelsen, med få undantag, färgad i vitt och de låga husen är dekorerade med gröna eller blå dörrar, fönsterluckor och snickerier.  

Sol och bad

När du reser med Solresor till Lanzarote kan du välja mellan semestervänliga hotell och lägenheter på de fyra främsta badorterna längs den sandstrandskantade sydostkusten. Costa Teguise, som ligger längst norrut, är en mindre turistort med tre badvikar mellan lavaklipporna, fin strandpromenad samt närhet till öns golfbana. Puerto del Carmen har öns längsta sandstrand och erbjuder sina besökare varierad shopping och het nattlivspuls. Playa Blanca är en stillsammare ort belägen nära öns sydspets med utsikt över grannön Fuerteventura. Här bor du nära de omtalade och naturreservatklassade Papagayostränderna. Längs öns sydvästra kust, cirka fem kilometer från den välkända turistorten Puerto del Carmen, hittar du den exklusiva hamnen och resmålet Puerto Calero. Här finner du en lugn och harmonisk atmosfär och en av Kanarieöarnas mest fashionabla småbåtshamnar. 

Solsäkert

På Lanzarote erbjuds du bekvämt boende oavsett resmål. Utöver det erbjuder Lanzarote närmare 300 soldagar per år och har minst nederbörd i hela den kanariska arkipelagen (färre än 15 dagar per år).  

Upptäck Lanzarote

Lanzarote är ö som ska upptäckas och är du naturintresserad ska du besöka nationalparken Timanfaya. Nationalparken ligger sydväst på ön och sträcker ut sig som ett overkligt månlandskap. Timanfaya består endast av vulkanisk jord och har du tur får du även se några gejsrar. Söder om vulkanparken ligger den lilla byn El Golfo som är känd för den gröna lagunen Charco de Los Clicos. En spektakulär sjö som skapats tack vare närvaron av vulkanerna. Passa även på att besöka de kända Papagayostränderna strax utanför Playa Blanca. Stränderna omnämns ofta som Spaniens bästa och det är lätt att förstå varför. De gyllengula stränderna ligger undanskymda i badvikar och dessutom bjuds du på utsikt över grannön Fuerteventura. Kan du inte få nog av kanariska öar rekommenderar vi ett besök på Fuerteventura. Från Playa Blanca går dagligen flera färjor till CorralejoFuerteventura.  

Lanzarotes kök

Precis som på de övriga Kanarieöarna har Lanzarotes kokkonst sina rötter i det spanska, afrikanska och sydamerikanska köket. Tapas finns överallt och de mest traditionella är pimientos de padrón (grön paprika med havssalt och olja) och albóndigas (köttbullar i tomatsås) samt tortilla. Vill du prova en lokal delikatess kan vi rekommendera conejo (kaningryta) och sancocho (gryta på havsabborre). Missa inte den lokala getosten – en av våra absoluta favoriter på Lanzarote! I hjärtat av ön finns flera vinodlingar. Odlingarna ligger på vulkanisk mark och det gör att smaken överraskar, det är fantastiskt gott! 

Välkommen till Lanzarote!