Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
  • Lanzarote

    Lanzarote

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Lanzarote.

Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell i Lanzarote.

Se våra hotell här >

En resa till Lanzarote är en upplevelse du sent glömmer! Öns dramatiska vulkanlandskap, sköna stränder och unika artitektur lockar besökare år efter år dessutom är det Kanarieöarnas mest solsäkra resmål, sett till antalet soltimmar! Känn pulsen i Puerto del Carmen, bo med all inclusive i familjevänliga Playa Blanca, lyxa till det i Puerto Calero eller upplev genuina Costa Teguise – oavsett vad du föredrar har Lanzarote något för alla smaker!
Här kan du läsa vår mini-guide om Lanzarote!

Läs mer om Lanzarote här>>

Hotell med all inclusive>>

Hitta din resa här>>

Inspiration och utflykter>>
 

Upplev Lanzarote

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information.
Läs mer här »

Vädret på Lanzarote

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?

Läs mer här »

Utflykter

Läs vårt utflyktsprogram och inspireras inför resan.
Läs mer här »

All inclusive på Lanzarote

Åk på semester med allt inkluderat!
Läs mer här »

Våra områden på Lanzarote

Vi rekommenderar

Strandläge
Hotel Beatriz Playa Bra hotell med strandläge och härliga pooler - all inclusive mot tillägg!
Fullbokat
Vattenland
Paradise Island lägenheter Lägenhetshotell med vattenpark – all inclusive ingår!
Fullbokat

Hotell Lanzarote

Utflykter

Catlanza

Båtutflykt till Papagayo-stränderna!
Denna båtutflykt utgår från eleganta Puerto Calero och tar dig till de fina Papagayostränderna vid Lanzarotes sydspets. Du tillbringar dagen på en fin katamaran med trevlig besättning. Det blir möjlighet att bada från båten, snorkla och prova jetski. Du kan också ligga kvar på däck och bara sola och njuta! Lunch och fri dricka under hela färden ingår.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
550 kr/vuxen
360 kr/barn


Gran Tour

Komplett ötur!
Gran Tour är den perfekta utflykten för dig som vill se så mycket som möjligt av Lanzarote på en dag. Du upptäcker Lanzarotes vackra och månliknande vulkanlandskap i nationalparken Timanfaya och den "gröna sjön" El Golfo. Du får också smaka på lokalproducerat vin i området La Geria. Efter lunch går färden genom den gamla huvudstaden Teguise upp till en av Lanzarotes vackraste utsiktspunkter Mirador del Rio.

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
625 kr/vuxen
395 kr/barn


Submarine

Ta med familjen och upptäck Lanzarotes magiska undervattensvärld!
Från den exklusiva marinan Puerto Calero lämnar du land i en u-båt. Efter en kort färd ut från hamnen höjer sig vattnet över fönstren och snart har undervattenäventyret börjat. Här sitter du verkligen på första parkett och kan se många fiskar på riktigt nära håll!

Utflykten bokas på resmålet och kostar ca
520 kr/vuxen
300/barn


Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7

Om Lanzarote

Lanzarote - unik natur och artitektur

Lanzarotes speciella natur och avslappnade atmosfär lockar till sig besökare från hela världen. Det är främst två "arkitekter" som satt sin prägel på Lanzarote: moder Jord, som med vulkanisk aktivitet skapat ett landskap fylld av imponerande naturscenerier och som närmast påminner om ett månlandskap. Öns världsberömde konstnär César Manrique har med kontrollerad arkitektur, färgval och ett stort mått av prydlighet lyckats tygla turismutvecklingen till att hålla en enhetlig inriktning. Här är bebyggelsen, med få undantag, färgad i vitt och de låga husen är dekorerade med gröna eller blå dörrar, fönsterluckor och snickerier.  

Sol och bad

När du reser med Solresor till Lanzarote kan du välja mellan semestervänliga hotell och lägenheter på de fyra främsta badorterna längs den sandstrandskantade sydostkusten. Costa Teguise, som ligger längst norrut, är en mindre turistort med tre badvikar mellan lavaklipporna, fin strandpromenad samt närhet till öns golfbana. Puerto del Carmen har öns längsta sandstrand och erbjuder sina besökare varierad shopping och het nattlivspuls. Playa Blanca är en stillsammare ort belägen nära öns sydspets med utsikt över grannön Fuerteventura. Här bor du nära de omtalade och naturreservatklassade Papagayostränderna. Längs öns sydvästra kust, cirka fem kilometer från den välkända turistorten Puerto del Carmen, hittar du den exklusiva hamnen och resmålet Puerto Calero. Här finner du en lugn och harmonisk atmosfär och en av Kanarieöarnas mest fashionabla småbåtshamnar. 

Solsäkert

På Lanzarote erbjuds du bekvämt boende oavsett resmål. Utöver det erbjuder Lanzarote närmare 300 soldagar per år och har minst nederbörd i hela den kanariska arkipelagen (färre än 15 dagar per år).  

Upptäck Lanzarote

Lanzarote är ö som ska upptäckas och är du naturintresserad ska du besöka nationalparken Timanfaya. Nationalparken ligger sydväst på ön och sträcker ut sig som ett overkligt månlandskap. Timanfaya består endast av vulkanisk jord och har du tur får du även se några gejsrar. Söder om vulkanparken ligger den lilla byn El Golfo som är känd för den gröna lagunen Charco de Los Clicos. En spektakulär sjö som skapats tack vare närvaron av vulkanerna. Passa även på att besöka de kända Papagayostränderna strax utanför Playa Blanca. Stränderna omnämns ofta som Spaniens bästa och det är lätt att förstå varför. De gyllengula stränderna ligger undanskymda i badvikar och dessutom bjuds du på utsikt över grannön Fuerteventura. Kan du inte få nog av kanariska öar rekommenderar vi ett besök på Fuerteventura. Från Playa Blanca går dagligen flera färjor till CorralejoFuerteventura.  

Lanzarotes kök

Precis som på de övriga Kanarieöarna har Lanzarotes kokkonst sina rötter i det spanska, afrikanska och sydamerikanska köket. Tapas finns överallt och de mest traditionella är pimientos de padrón (grön paprika med havssalt och olja) och albóndigas (köttbullar i tomatsås) samt tortilla. Vill du prova en lokal delikatess kan vi rekommendera conejo (kaningryta) och sancocho (gryta på havsabborre). Missa inte den lokala getosten – en av våra absoluta favoriter på Lanzarote! I hjärtat av ön finns flera vinodlingar. Odlingarna ligger på vulkanisk mark och det gör att smaken överraskar, det är fantastiskt gott! 

Välkommen till Lanzarote!