Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Vädret på Fuerteventura

Genomsnittstemperatur på Fuerteventura

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

19 19 20 20 21 23 24 25 25 24 22 20
17 16 17 17 18 20 21 22 22 21 19 18
19 18 18 19 19 20 21 22 23 22 21 20

 DAG     NATT     HAV


  

Vädret på Fuerteventura är utmärkt för sol och bad året runt! De starka vindarna lockar surfare från hela världen och här är havtemperaturen nästan alltid över 20 grader året runt. Dessutom har Fuerteventura mest regnfria dagar av alla Kanarieöar – så passa på och njut av ett solsäkert klimat på någon av öns underbara stränder, som också är några av de bästa i ögruppen!

Fuerteventura - starka vindar och höga temperaturer
Under åren har Fuerteventura blivit ett extremt populärt semestermål för tusentals turister från hela världen. Det är inte svårt att förstå varför så många återvänder år efter år eftersom ön erbjuder ett underbart klimat med höga temperaturer och mycket sol året runt. Samtidigt lockar Fuerteventura surfare som vill åt de starka vindar som ger optimala förutsättningar för att utöva sporten på bästa möjliga sätt.

Stabil temperatur
Fuerteventura är den näst största i ögruppen Kanarieöarna och är känd för sina långa stränder. Ön ligger mellan Afrikas västkust och Gran Canaria. Fuerteventura, liksom resten av Kanarieöarna, kännetecknas av otroligt bekväma temperaturer och många soltimmar under hela året. Ön skiljer sig emellertid från de andra öarna, eftersom Fuerteventura också har starka vindar och ett torrare klimat.

Surfarens paradis
Att Fuerteventura är ett populärt resmål för surfare är vida känt. Ön erbjuder optimala förutsättningarna för surfing tack vare den kraftfulla vinden som skapar riktigt bra vågor. Faktum är att ön är uppkallad efter detta väderfenomen, Fuerteventura betyder just ”hård vind” eller ”stark upplevelse/äventyr”. Utöver det blåsiga vädret, utmärker sig Fuerteventura med den högsta medeltemperaturen samt flest regnfria dagar av alla kanarieöar.

Torrt och varmt klimat
Vädret på ön gör det till ett perfekt resmål om du vill utöva någon sport eller om du vill ha en avkopplande semester vid poolen eller stranden. Under sommarmånaderna är medeltemperaturen någonstans mellan 23 och 26 grader och vissa dagar kan temperaturen stiga över 28 grader. Under vinterhalvåret är temperaturen ganska stabil runt 22–23 grader. I havet är temperaturen över 20 grader större delen av året.

Dela nuvarande URL via E-mail