Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Utflykter på Fuerteventura

Utflykter på Fuerteventura

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Fuerteventura tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

Praktisk information om våra utflykter »

Smaka på Fuerteventura
Smaka på Fuerteventura fr. 565 /vuxen

Upplev det lokala livet, som Fuerteventura har att bjuda på och allt man kan smaka på när det gäller denna fantastiska ön. Vi startar dagen med att besöka El Molino de Tiscamanita som är en gammal väderkvarn. Förr i tiden producerades här en av öns specialiteter - nämligen gofio. Vi går långt tillbaka i tiden och upplever en unik stämning. Därefter fortsätter turen genom den trevliga byn, vidare mot nästa stopp som är Pepes farm. På Pepes farm kommer vi få en fördjupad kunskap och få smaka på det som är populärt här på ön i form av deras berömda tomater, läcker olivolja och goda viner. Utöver det får vi lov att kolla in Pepes söta djur. Efter besöket på Pepes farm sätter vi kurs mot en trevlig getfarm vid namn Julian Diaz. Här kommer vi naturligtvis smaka på öns mest berömda specialitet, nämligen getost. En av naturens underverk går inte heller att missas under denna tur. Efter besöket på getfarmen åker vi till den västra delen på ön. Här kommer vi besöka den mysiga byn, Ajuy och uppleva dess vackra landskap. Där kommer vi också att äta en god lunch.

Observera: Utflykten kan bokas hemifrån eller på resmåletSnacks och lunch är inkluderat.

Pris:
Vuxen: ca. 630 SEK
Barn: ca. 315 SEK

Upplev Fuerteventura fr. 520 /vuxen

Upptäck de många olika nyanser Fuerteventura har att erbjuda och se den orörda naturen på nära håll under utflykten ”Upplev Fuerteventura”. Första stoppet görs på Savimax, ett Aloe Vera plantage där vi får en guidad tur runt på plantagen och i fabriken, och får se allt ifrån odling till färdiga Aloe Vera produkter. Därefter fortsätter turen längs de slingriga bergsvägarna till den charmiga, lilla byn Betancuria. I Betancuria besöker vi Casa Santa Maria där vi få en vacker presentation av ön i bilder och ser hur landskapet förändras från torka till regnperiod, Vi får även chans att smaka på lokala läckerheter och se hur lokal produktion går till, innan det ges tid till att fritt ströva runt i den vackra byn. Lunchen serveras på resturangen Abuelo Alfredo i byn Valle de Santa Inez, men innan dess gör vi ett kort stopp på utsiktsplatsen Morro Velosa. Efter lunchen besöker vi dagens sista stopp är på de fantastiska sanddyerna i Corralejo. 

Observera: Utflykten kan bokas hemifrån eller på resmålet. Lunch, transport och entré till Casa Santa Maria är inkluderat.

Pris:
Vuxen ca. 600 SEK
Barn: ca 300 SEK

Lanzarotes hamn och marknad fr. 525 /vuxen

Följ med på en fantastisk båtutflykt till Fuerteventuras grannö Lanzarote! Under båtturen får vi möjlighet att njuta av södra Lanzarotes orörda kustremsa samt den vackra Papagayostranden. Har vi tur kan vi även få se flygfiskar och i vissa fall även delfiner.

Vi ankommer till byn Playa Blanca där vi besöker Marina Rubicón – en av Kanarieöarnas mest exklusiva marinor. Här får vi möjlighet till både avkoppling och shopping. Dagen fortsätter sedan på ortens lokala marknad, där du kan köpa allt ifrån textilier, hantverk, souvenirer, kläder från välkända modebutiker och mer därtill.

Vi åker återigen ut på havet för att kunna göra ett stopp vid den kända Papagayostranden. Här ges tid till sol, bad och snorkling. Ombord på båten njuter vi även av en varm måltid bestående av kyckling, potatis, sallad och bröd. Det finns också en bar med fri öl, sangria, vatten samt läsk. Efter stoppet vid Papagayo seglar vi tillbaka mot hamnen i Playa Blanca, där färjan mot Fuerteventura väntar på oss.

Inklusive: Engelsktalande guide, transport till/från uppsamlingsplatsen för utflykten, biljett för färjan till Lanzarote samt lunch.
Utflykten kan köpas på destinationen.

Pris per person:
Costa Calma, Esquinzo, Jandía & Morro Jable
Vuxen ca 525 kr
Barn ca 320 kr

Caleta de Fuste
Vuxen ca 500 kr
Barn ca 320kr

Observera:
Utflykten sker utan Solresors guider.
Kom ihåg att ta med passet!

Obycat Experience fr. 560 /vuxen

Njut av en fantastisk utflykt på havet på den stora katamaranen Obycat. Utflykten tar utgångspunkt vid hamnen i Caleta de Fuste där ni sedan seglar till Pozo-Negrobukten. Här får du möjlighet att snorkla, åka jetski (med förare) eller bara koppla av och njuta av solen och havet.  Ombord på katamaranen är det All inclusive, vilket gör att du får total avkoppling och bekvämlighet hela dagen. Katamaranen seglar från hamnen cirka kl. 11:00 (checka in på båten kl. 10:30) sedan varar utflykten i cirka fyra timmar.

Observera: 
Utflykten sker utan Solresors guider. Det erbjuds inte transport till utflykten. Transport tur/retur till hamnen i Caleta de Fuste ordnas och bekostas på egen hand.
Utflykten kan köpas på resmålet.

Pris per person:
Vuxen ca 560 kr
Barn ca 280 kr

Volcano Express fr. 650 /vuxen

Besök grannön Lanzarote och den vackra nationalparken Timanfaya. Vi åker tillsammans till den nordligaste byn på Fuerteventura – Corralejo – där vi ca. 10.30 går ombord på en båt som tar oss till Lanzarote. Väl i land möts vi av en vulkanö med sprudlande natur.
Utforska Timanfaya National Park, upplev månlandskapet och bli överraskad av alla geologiska formationer.
Efter besöket i nationalparken kör vi vidare mot den södra kusten där vi stannar till vid den gröna sjön ”El Golfo”, de vulkaniska lavabubblorna vid Los Hervideros samt vid ett Aloe Vera museum. Lanzarote är känt för sitt goda vin och därför avslutar vi dagen på vinbodegan ”La Geria”. Vi återkommer till Fuerteventura ca kl. 17.15.

Inklusive: Engelsk eller svensktalande reseledare (inte från Solresor), transport till/från utvalda upphämtningsställen, färjbiljett till Lanzarote, inträde till Timanfaya National Park samt smakprov på ”La Geria”.

Observera:
Kom ihåg att ta med passet!
Lunch ingår inte i priset.
Utflykten kan köpas på resmålet.

Pris:
Costa Calma, Esquinzo, Jandía & Morro Jable
Vuxen ca 650 kr
Barn ca 400 kr

Caleta de Fuste
Vuxen ca 570 kr
Barn ca 320 kr

Magic Select fr. 365 /vuxen

Vad är en solsemester utan en tur på böljan den blå? Följ med på segelkatamaranen Magic och var med om en fantastisk dag ute på Atlanten. Vi seglar längs den sydliga delen av Fuerteventura och får uppleva öns imponerande vulkanskapta kustlinje. När båten kastar ankar får vi möjlighet att simma, snorkla, fiska och beundra havsfaunan. Det serveras även lunch i form av kyckling, sallad, bröd, kanariska potatisar (papas arrugadas) samt mojo-sås. Det är dessutom fri bar under båtfärden, där det erbjuds öl, vin, läsk och vatten. Utflykten är en halvdagstur och utgår från hamnen i Morro Jable kl. 10.00 och är tillbaka i hamnen igen vid kl. 14:30. 

Observera: Utflykten sker utan Solresors reseledare. Det erbjuds transport tur/retur till katamaranen från områdena Costa Calma, Esquinzo samt Jandía. Bor du i ett annat område än ovan nämnda, ordnas och bekostas transport på egen hand.
Utflykten kan köpas på resmålet. 

Pris per person:
Vuxen ca 635 kr
Barn ca 340 kr

Unika Corralejo fr. 295 /vuxen

Corralejo är en traditionell fiskeby som anses vara Fuerteventuras mest besökta ort. Här kantas havet av 11 kilometer långa sandstränder. Staden bjuder på en rofylld och mysig atmosfär som du under denna utflykt kommer få ta del av.

På väg till Corralejo Town ser vi de berömda sanddynorna; Dunas de Corralejo, som sträcker sig så lång ögat kan nå. De mjuka sanddynorna ger en inbjudande känsla av att vara mitt i en öken. Förutom atmosfären i Corralejo finns det också gott om möjligheter att handla i de många traditionella och internationella butikerna, njuta av en kopp kaffe på ett av de många kaféerna eller en utsökt lunch med utsikt över grannöarna Isla de Lobos och Lanzarote. Ta eventuellt med badkläder för ett dopp i det blå!

Observera:
Lunch är inte inkluderat

Vägledande pris
Vuxen ca. 295 SEK
Barn ca. 155 SEK

Dela nuvarande URL via E-mail