Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
  • Utflykter på Fuerteventura

Utflykter på Fuerteventura

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Fuerteventura tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

De exakta datumen när utflykterna arrangeras under just din semestervecka får du vid ankomst till destination.

Praktisk information om våra utflykter »

Smaka på Fuerteventura
Smaka på Fuerteventura

Upplev det lokala livet, som Fuerteventura har att bjuda på och allt man kan smaka på när det gäller denna fantastiska ön. Vi startar dagen med att besöka El Molino de Tiscamanita som är en gammal väderkvarn. Förr i tiden producerades här en av öns specialiteter - nämligen gofio. Vi går långt tillbaka i tiden och upplever en unik stämning. Därefter fortsätter turen genom den trevliga byn, vidare mot nästa stopp som är Pepes farm. På Pepes farm kommer vi få en fördjupad kunskap och få smaka på det som är populärt här på ön i form av deras berömda tomater, läcker olivolja och goda viner samt likörer. Utöver det får vi lov att besöka alla de charmerande djur som finns på Pepes farm. Efter vårt besök hos Pepes sätter vi kurs moten trevlig getfarm. Här kommer vi naturligtvis smaka på öns mest berömda specialitet, nämligen getosten majorero. Här får vi lära oss om livet på getfarmen, vi kommer nära inpå getterna och få lyssna til hur produktionen av getost går till och hur den smaksätts på olika sätt med diverse andra livsmedel och kryddor.

Observera: Utflykten är en halvdagsutflykt och kan bokas hemifrån eller på resmåletDiverse smakprover är inkluderat. Utflykten arrangeras med skandinavisktalande reseledare.

Pris:
Vuxen: ca. 430 SEK
Barn: ca. 220 SEK

Upplev Fuerteventura - Caleta de Fuste
Upplev Fuerteventura - Caleta de Fuste

Fuerteventura har mycket att bjuda på! Hela vägen från nord till syd och från öst till väst finns det flera små unika pärlor med vacker natur. Ön erbjuder en värld av fantastiska upplevelser som vi riktigt gärna vill visa er på vår utflykt ”Upplev Fuerteventura”.

På denna tur kommer vi ut och ser några av de helt otroliga och unika platserna Fuerteventura har att bjuda på. Dagen startar med en tur till Savimax. Här får vi se de unika Aloe Vera plantorna som växer och trivs bra här på ön. Vi får följa med genom hela processen från att växten planteras och odlas till hur de använder dess egenskaper till att skapa produkter. De producerar bl.a. en dryck, med en mycket hög Aloe Vera halt, 99,70% som vi får lov till att smaka. Det är en unik möjlighet för att uppleva denna process och få med lite souvenier hem i bagaget.

Vi fortsätter turen och åker till Museo del queso majorero, här får vi en unik möjlighet till att höra om endel av det som Fuerteventura är känt för. Nämnligen majorero geten, majorero osten, vindkraftverken och de fina kaktusarna som är snyggt planterade i museets lilla kaktushav.

Därefter kör vi vidare längs de smala bergsvägarna och under tiden visar ön sitt otroliga landskap. Vi kommer fram till den fina gamla byn vid namn Betancuria. Här kommer vi att få se en kort presentation av den extrema utvecklingen som Fuerteventura går igenom från säsong av torka till regnsäsong. Alltså hur hela landskapet ändrar sig från en helt kal natur till ett större växtrike. Efter detta får vi smakprover på några olika specialitéer som produceras här i området. Till sist får ni chans till lite fritid för att utforska byn på egen hand. 

Observera: Utflykten är en halvdagstur och kan bokas hemifrån eller på resmålet. Denna utflykt kan endast bokas av de resenärer som bor i Caleta de Fuste. Entré är inkluderat. Utflykten arrangeras med dansktalande reseledare från vårt systerbolag Bravo Tours. 

Pris:
Vuxen ca. 410 SEK
Barn: ca. 210 SEK

Upplev Fuerteventura - Jandia och Costa Calma
Upplev Fuerteventura - Jandia och Costa Calma

Fuerteventura har mycket att bjuda på! Hela vägen från nord till syd och från öst till väst finns det flera små unika pärlor med vacker natur. Ön erbjuder en värld av sensoriska upplevelser som vi riktigt gärna vill visa er på vår utflykt ”Upplev Fuerteventura”.

På denna tur kommer vi ut och se några av de helt otroliga och unika platser Fuerteventura har att bjuda på. 
Första stoppet kommer att vara på en fantastisk utsiktspunkt, Sicasumbre, här ser vi ett otroligt landskap och har tid till att ta några fina semsterbilder eller bara njuta av stillheten och utsikten. Vi kör därefter vidare till den lilla unika och mysiga lokala byn, Pajara. Här finner vi en vacker kyrka som man kan besöka, eller kan man bara sätta sig på en av de lokala kaffebarerna, njuta av en kopp kaffe och ta del av det lokala livet i Pajara.

Därefter kör vi vidare längs de smala bergsvägarna och under tiden visar ön sitt otroliga landskap. Vi kommer fram till den fina gamla byn vid namn Betancuria. Här kommer vi att få se en kort presentation av den extrema utvecklingen som Fuerteventura går igenom från säsong av torka till regnsäsong. Alltså hur hela landskapet ändrar sig från en helt kal natur till ett större växtrike. Efter detta får vi smakprover på några olika specialitéer som produceras här i området. Sedan får ni chans till lite fritid för att utforska byn på egen hand.

Dagens sista stopp går till Savimax. Här får vi se de unika Aloe Vera plantorna som växer och trivs bra här på ön. Vi får följa med genom hela processen från att växten planteras och odlas till hur de använder dess egenskaper till att skapa produkter. De producerar bl.a. en dryck, med en mycket hög Aloe Vera halt, 99,70% som vi får lov till att smaka. Det är en unik möjlighet för att uppleva denna process och få med lite souvenier hem i bagaget.

Observera: Utflykten är en halvdagstur och kan bokas hemifrån eller på resmålet. Denna utflykt kan endast bokas av de resenärer som bor i Jandia, Costa Calma och Morro Jable. Entré är inkluderat. Utflykten arrangeras med dansktalande reseledare från vårt systerbolag Bravo Tours. 

Pris:
Vuxen ca. 410 SEK
Barn: ca. 210 SEK

Lanzarotes hamn och marknad

Följ med på en fantastisk båtutflykt till Fuerteventuras grannö Lanzarote! Under båtturen får vi möjlighet att njuta av södra Lanzarotes orörda kustremsa samt den vackra Papagayostranden. Har vi tur kan vi även få se flygfiskar och i vissa fall även delfiner.

Vi ankommer till byn Playa Blanca där vi besöker Marina Rubicón – en av Kanarieöarnas mest exklusiva marinor. Här får vi möjlighet till både avkoppling och shopping. Dagen fortsätter sedan på ortens lokala marknad, där du kan köpa allt ifrån textilier, hantverk, souvenirer, kläder från välkända modebutiker och mer därtill.

Vi åker återigen ut på havet för att kunna göra ett stopp vid den kända Papagayostranden. Här ges tid till sol, bad och snorkling. Ombord på båten njuter vi även av en varm måltid bestående av kyckling, potatis, sallad och bröd. Det finns också en bar med fri öl, sangria, vatten samt läsk. Efter stoppet vid Papagayo seglar vi tillbaka mot hamnen i Playa Blanca, där färjan mot Fuerteventura väntar på oss.

Inklusive: Engelsktalande guide, transport till/från uppsamlingsplatsen för utflykten, biljett för färjan till Lanzarote samt lunch.
Utflykten kan köpas på destinationen.

Pris per person:
Costa Calma, Esquinzo, Jandía & Morro Jable
Vuxen ca 525 kr
Barn ca 320 kr

Caleta de Fuste
Vuxen ca 500 kr
Barn ca 320kr

Observera:
Utflykten sker utan Solresors guider.
Kom ihåg att ta med passet!

Obycat Experience

Njut av en fantastisk utflykt på havet på den stora katamaranen Obycat. Utflykten tar utgångspunkt vid hamnen i Caleta de Fuste där ni sedan seglar till Pozo-Negrobukten. Här får du möjlighet att snorkla, åka jetski (med förare) eller bara koppla av och njuta av solen och havet.  Ombord på katamaranen är det All inclusive, vilket gör att du får total avkoppling och bekvämlighet hela dagen. Katamaranen seglar från hamnen cirka kl. 11:00 (checka in på båten kl. 10:30) sedan varar utflykten i cirka fyra timmar.

Observera: 
Utflykten sker utan Solresors guider. Det erbjuds inte transport till utflykten. Transport tur/retur till hamnen i Caleta de Fuste ordnas och bekostas på egen hand.
Utflykten kan köpas på resmålet.

Pris per person:
Vuxen ca 560 kr
Barn ca 280 kr

Volcano Express

Besök grannön Lanzarote och den vackra nationalparken Timanfaya. Vi åker tillsammans till den nordligaste byn på Fuerteventura – Corralejo – där vi ca. 10.30 går ombord på en båt som tar oss till Lanzarote. Väl i land möts vi av en vulkanö med sprudlande natur.
Utforska Timanfaya National Park, upplev månlandskapet och bli överraskad av alla geologiska formationer.
Efter besöket i nationalparken kör vi vidare mot den södra kusten där vi stannar till vid den gröna sjön ”El Golfo”, de vulkaniska lavabubblorna vid Los Hervideros samt vid ett Aloe Vera museum. Lanzarote är känt för sitt goda vin och därför avslutar vi dagen på vinbodegan ”La Geria”. Vi återkommer till Fuerteventura ca kl. 17.15.

Inklusive: Engelsk eller svensktalande reseledare (inte från Solresor), transport till/från utvalda upphämtningsställen, färjbiljett till Lanzarote, inträde till Timanfaya National Park samt smakprov på ”La Geria”.

Observera:
Kom ihåg att ta med passet!
Lunch ingår inte i priset.
Utflykten kan köpas på resmålet.

Pris:
Costa Calma, Esquinzo, Jandía & Morro Jable
Vuxen ca 650 kr
Barn ca 400 kr

Caleta de Fuste
Vuxen ca 570 kr
Barn ca 320 kr

Magic Select

Vad är en solsemester utan en tur på böljan den blå? Följ med på segelkatamaranen Magic och var med om en fantastisk dag ute på Atlanten. Vi seglar längs den sydliga delen av Fuerteventura och får uppleva öns imponerande vulkanskapta kustlinje. När båten kastar ankar får vi möjlighet att simma, snorkla, fiska och beundra havsfaunan. Det serveras även lunch i form av kyckling, sallad, bröd, kanariska potatisar (papas arrugadas) samt mojo-sås. Det är dessutom fri bar under båtfärden, där det erbjuds öl, vin, läsk och vatten. Utflykten är en halvdagstur och utgår från hamnen i Morro Jable kl. 10.00 och är tillbaka i hamnen igen vid kl. 14:30. 

Observera: Utflykten sker utan Solresors reseledare. Det erbjuds transport tur/retur till katamaranen från områdena Costa Calma, Esquinzo samt Jandía. Bor du i ett annat område än ovan nämnda, ordnas och bekostas transport på egen hand.
Utflykten kan köpas på resmålet. 

Pris per person:
Vuxen ca 635 kr
Barn ca 340 kr

Unika Corralejo

Det finns många platser på Fuerteventura som får dig att häpna och att bli fascinerad – en av dessa platser är den gemytliga staden Corralejo. Staden omgärdas av kritvita vidsträckta sandstränder som sträcker sig längs med en åtta kilometer lång kustremsa, där det intensivt blåa havet skapar en stark kontrast gentemot den vita sandstranden. Staden ligger utbredd över ett stort område, men är till utseende en liten charmig och traditionell fiskeby. Under de senaste åren har staden dock allt mer utvecklats till ett populärt shoppingområde. Längs med stadens vackra och stämningsfulla huvudgata finns mer än 225 butiker som säljer en mängd olika varor. Här ryms även flera restauranger, kaféer, barer och en mängd andra spännande platser att se och ta den av.

Under vår dagsutflykt till Corralejo gör vi vårt försa stopp vid Fuerteventuras största och vackrast sanddynor – Las Dunas. Här får vi ta del av den mäktiga synen av vidsträckta sanddyner som sträcker sig så långt ögat kan nå. Vi rekommenderar att du har med din kamera för det här utflyktsstoppet.

Vi beger oss sedan mot Corralejo där vi går på en gemensam stadspromenad och besöker en av stadens landmärken – klocktornet. Vi strosar därefter längs med stadens huvudgata och kanske får någon av oss lite inspiration till var den fria tiden på egen hand ska spenderas. Vi tar oss sedan ner till strandpromenaden där vi – vid klart väder, kan se över till grannöarna Lobos och Lanzarote. Efter vårt promenadstråk får vi avnjuta en välsmakande lunch på Oscar Tapasbar som sägs servera öns bästa tapas. Här kan vi se fram emot iberisk skinka, mjukt getkött, kanariska klassiska potatisar och mycket mer. När vi har fyllt på våra energidepåer får vi sedan möjlighet att upptäcka staden på egen hand och kanske göra ett shoppingfynd eller två.

Observera:
Lunch med vin, öl eller vatten är inkluderat. Utflykten arrangeras med skandinavisktalande reseledare. 

Vägledande pris
Vuxen ca. 560 SEK
Barn ca. 345 SEK

Dela nuvarande URL via E-mail