Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
  • Corralejo

Corralejo

Corralejo, en mysig hamnstad belägen på Fuerteventuras norra spets. Den lilla staden är en av öns största, mest kompletta och attraktionsrika turistort och som lyckats behålla den spanska andan och genuiniteten. Här kan du promenera längs den fridfulla hamnen eller beundras av alla små gränder och vitkalkade hus.

Ön är mest välkänd för sina sagolika stränder och cirka 5 kilometer utanför den gamla fiskebyn finner du Las Dunas, en av öns finaste. Las Dunas är en vidsträckt nationalpark där du får beundra såväl turkost vatten som milslånga vyer av mjuka sanddynor.  

Huvudgatan kantas av flertalet affärer, boutiquer, barer, restauranger och terrasserveringar. Även om ön associeras med en bekymmersfri avkoppling, så är nöjeslivet som livligast i Corralejo.

Från ortens hjärta, och gamla stadskärna, löper en trivsam strandpromenad längs bukten. Från hamnen kan du enkelt ta båten över till den omtyckta grannön, Lanzarote, med sitt dramatiska vulkanlanskap. Det finns även avgångar till den välbesökta lilla ön, Isla de Lobos, som är väl värd ett besök. Trots sin storlek finns flera pittoreska vikar - en fantastisk upplevelse för ögat!

 

Karta

Dela nuvarande URL via E-mail