Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
 • Fuerteventura

Våra områden på Fuerteventura

Hotell på Fuerteventura

Utflykter

Smaka på Fuerteventura
Smaka på Fuerteventura fr. 565 /vuxen

Upplev det lokala livet, som Fuerteventura har att bjuda på och allt man kan smaka på när det gäller denna fantastiska ön. Vi startar dagen med att besöka El Molino de Tiscamanita som är en gammal väderkvarn. Förr i tiden producerades här en av öns specialiteter - nämligen gofio. Vi går långt tillbaka i tiden och upplever en unik stämning. Därefter fortsätter turen genom den trevliga byn, vidare mot nästa stopp som är Pepes farm. På Pepes farm kommer vi få en fördjupad kunskap och få smaka på det som är populärt här på ön i form av deras berömda tomater, läcker olivolja och goda viner. Utöver det får vi lov att kolla in Pepes söta djur. Efter besöket på Pepes farm sätter vi kurs mot en trevlig getfarm vid namn Julian Diaz. Här kommer vi naturligtvis smaka på öns mest berömda specialitet, nämligen getost. En av naturens underverk går inte heller att missas under denna tur. Efter besöket på getfarmen åker vi till den västra delen på ön. Här kommer vi besöka den mysiga byn, Ajuy och uppleva dess vackra landskap. Där kommer vi också att äta en god lunch.

Observera: Utflykten kan bokas hemifrån eller på resmåletSnacks och lunch är inkluderat.

Pris:
Vuxen: ca. 630 SEK
Barn: ca. 315 SEK

Upplev Fuerteventura fr. 520 /vuxen

Upptäck de många olika nyanser Fuerteventura har att erbjuda och se den orörda naturen på nära håll under utflykten ”Upplev Fuerteventura”. Första stoppet görs på Savimax, ett Aloe Vera plantage där vi får en guidad tur runt på plantagen och i fabriken, och får se allt ifrån odling till färdiga Aloe Vera produkter. Därefter fortsätter turen längs de slingriga bergsvägarna till den charmiga, lilla byn Betancuria. I Betancuria besöker vi Casa Santa Maria där vi få en vacker presentation av ön i bilder och ser hur landskapet förändras från torka till regnperiod, Vi får även chans att smaka på lokala läckerheter och se hur lokal produktion går till, innan det ges tid till att fritt ströva runt i den vackra byn. Lunchen serveras på resturangen Abuelo Alfredo i byn Valle de Santa Inez, men innan dess gör vi ett kort stopp på utsiktsplatsen Morro Velosa. Efter lunchen besöker vi dagens sista stopp är på de fantastiska sanddyerna i Corralejo. 

Observera: Utflykten kan bokas hemifrån eller på resmålet. Lunch, transport och entré till Casa Santa Maria är inkluderat.

Pris:
Vuxen ca. 600 SEK
Barn: ca 300 SEK

Magic Select fr. 365 /vuxen

Vad är en solsemester utan en tur på böljan den blå? Följ med på segelkatamaranen Magic och var med om en fantastisk dag ute på Atlanten. Vi seglar längs den sydliga delen av Fuerteventura och får uppleva öns imponerande vulkanskapta kustlinje. När båten kastar ankar får vi möjlighet att simma, snorkla, fiska och beundra havsfaunan. Det serveras även lunch i form av kyckling, sallad, bröd, kanariska potatisar (papas arrugadas) samt mojo-sås. Det är dessutom fri bar under båtfärden, där det erbjuds öl, vin, läsk och vatten. Utflykten är en halvdagstur och utgår från hamnen i Morro Jable kl. 10.00 och är tillbaka i hamnen igen vid kl. 14:30. 

Observera: Utflykten sker utan Solresors reseledare. Det erbjuds transport tur/retur till katamaranen från områdena Costa Calma, Esquinzo samt Jandía. Bor du i ett annat område än ovan nämnda, ordnas och bekostas transport på egen hand.
Utflykten kan köpas på resmålet. 

Pris per person:
Vuxen ca 635 kr
Barn ca 340 kr

Lanzarotes hamn och marknad fr. 525 /vuxen

Följ med på en fantastisk båtutflykt till Fuerteventuras grannö Lanzarote! Under båtturen får vi möjlighet att njuta av södra Lanzarotes orörda kustremsa samt den vackra Papagayostranden. Har vi tur kan vi även få se flygfiskar och i vissa fall även delfiner.

Vi ankommer till byn Playa Blanca där vi besöker Marina Rubicón – en av Kanarieöarnas mest exklusiva marinor. Här får vi möjlighet till både avkoppling och shopping. Dagen fortsätter sedan på ortens lokala marknad, där du kan köpa allt ifrån textilier, hantverk, souvenirer, kläder från välkända modebutiker och mer därtill.

Vi åker återigen ut på havet för att kunna göra ett stopp vid den kända Papagayostranden. Här ges tid till sol, bad och snorkling. Ombord på båten njuter vi även av en varm måltid bestående av kyckling, potatis, sallad och bröd. Det finns också en bar med fri öl, sangria, vatten samt läsk. Efter stoppet vid Papagayo seglar vi tillbaka mot hamnen i Playa Blanca, där färjan mot Fuerteventura väntar på oss.

Inklusive: Engelsktalande guide, transport till/från uppsamlingsplatsen för utflykten, biljett för färjan till Lanzarote samt lunch.
Utflykten kan köpas på destinationen.

Pris per person:
Costa Calma, Esquinzo, Jandía & Morro Jable
Vuxen ca 525 kr
Barn ca 320 kr

Caleta de Fuste
Vuxen ca 500 kr
Barn ca 320kr

Observera:
Utflykten sker utan Solresors guider.
Kom ihåg att ta med passet!

Obycat Experience fr. 560 /vuxen

Njut av en fantastisk utflykt på havet på den stora katamaranen Obycat. Utflykten tar utgångspunkt vid hamnen i Caleta de Fuste där ni sedan seglar till Pozo-Negrobukten. Här får du möjlighet att snorkla, åka jetski (med förare) eller bara koppla av och njuta av solen och havet.  Ombord på katamaranen är det All inclusive, vilket gör att du får total avkoppling och bekvämlighet hela dagen. Katamaranen seglar från hamnen cirka kl. 11:00 (checka in på båten kl. 10:30) sedan varar utflykten i cirka fyra timmar.

Observera: 
Utflykten sker utan Solresors guider. Det erbjuds inte transport till utflykten. Transport tur/retur till hamnen i Caleta de Fuste ordnas och bekostas på egen hand.
Utflykten kan köpas på resmålet.

Pris per person:
Vuxen ca 560 kr
Barn ca 280 kr

Volcano Express fr. 650 /vuxen

Besök grannön Lanzarote och den vackra nationalparken Timanfaya. Vi åker tillsammans till den nordligaste byn på Fuerteventura – Corralejo – där vi ca. 10.30 går ombord på en båt som tar oss till Lanzarote. Väl i land möts vi av en vulkanö med sprudlande natur.
Utforska Timanfaya National Park, upplev månlandskapet och bli överraskad av alla geologiska formationer.
Efter besöket i nationalparken kör vi vidare mot den södra kusten där vi stannar till vid den gröna sjön ”El Golfo”, de vulkaniska lavabubblorna vid Los Hervideros samt vid ett Aloe Vera museum. Lanzarote är känt för sitt goda vin och därför avslutar vi dagen på vinbodegan ”La Geria”. Vi återkommer till Fuerteventura ca kl. 17.15.

Inklusive: Engelsk eller svensktalande reseledare (inte från Solresor), transport till/från utvalda upphämtningsställen, färjbiljett till Lanzarote, inträde till Timanfaya National Park samt smakprov på ”La Geria”.

Observera:
Kom ihåg att ta med passet!
Lunch ingår inte i priset.
Utflykten kan köpas på resmålet.

Pris:
Costa Calma, Esquinzo, Jandía & Morro Jable
Vuxen ca 650 kr
Barn ca 400 kr

Caleta de Fuste
Vuxen ca 570 kr
Barn ca 320 kr

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Fuerteventura.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort urval av hotell på Fuerteventura.
Se våra hotell här >

Om Fuerteventura

Res med charter till Fuerteventura - den semestervänliga ön med Kanarieöarnas bästa sandstränder. Boka bekväm all inclusive på fyrstjärniga hotell och njut av de ändlösa stränderna. Fuerteventura är perfekt för barnfamiljer, speciellt familjevänliga Jandía på södra sidan. Par söker sig med fördel till Costa Calma eller Caleta de Fuste som också har bra förutsättningar för dig som spelar golf. Med utmärkta förhållanden för vind- och kitesurfing kan du med fördel spana in mysiga Corralejo, dessutom bjuder Fuerteventura på fantastiska upplevelser. Boka din resa till strändernas ö idag!
Här kan du läsa vår mini-guide om Fuerteventura!

Läs mer om Fuerteventura här >>
Hitta våra hotell med all inclusive >>
Hur är vädret? >>
Fuerteventuras bästa upplevelser >>

Upplev mer av Fuerteventura

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information.
Läs mer här >

Upplev det bästa av Fuerteventura!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Se och boka här >

Vädret på Fuerteventura

När är det varmast i vattnet? Hur många soltimmar per dag?
Hitta allt om Fuerteventuras väder här >

All inclusive på Fuerteventura

Flera av våra hotell erbjuder all inclusive.
Hitta ditt hotell här >

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Om Fuerteventura

Fuerteventura - den lugna ön

Till Fuerteventura söker sig strand- och soldyrkare från hela Europa, liksom de många vind- och kitesurfare som söker de perfekta väderförhållandena vid kusterna. Öns semesteratmosfär är internationell och behagligt avspänd – Fuerteventura kallas "la isla tranquila", det vill säga ”den lugna ön”. Inlandet domineras av ett kargt och vackert landskap som bjuder på många överraskningar. Mest känd är Fuerteventura för sina fantastiska stränder som troligen är Kanarieöarnas bästa. 

Vidsträckta sandstränder

Fuerteventuras sandstränder saknar motstycke på Kanarieöarna! Här finns alla förutsättningar för ett oslagbart strandliv på någon utav öns många gyllene, breda och i flera fall milslånga sandstränder. På Fuerteventura finns cirka 152 olika stränder och halva kuststräckan runt halvön i söder täcks av sandstränder. I Corralejo, längst norr på ön, finns flera stränder och många söker sig hit för att surfa. Strax utanför hamnstaden finns Las Dunas – en av Fuerteventuras vackraste stränder. Allra längst i söder, vid Jandía och Morro Jable, finns många olika stränder – från svart sand till kiselsten och småstenstränder.

Bo i Jandía, Corralejo, Costa Calma eller Caleta de Fuste

På våra charterresor till Fuerteventura erbjuder vi hotell och lägenheter i fyra olika orter; Jandía, Costa Calma, Caleta de Fuste och Corralejo. På halvön Jandía, i soliga södern, finner du kanske de allra bästa sandstränderna, samt semestervänliga omgivningar och närmiljöer. Precis norr om Jandia-halvön ligger Costa Calma, vilket ofta beskrivs som den gröna oasen på ön. Strax söder om huvudstaden, Puerto del Rosario, ligger Caleta de Fuste som är det ultimata resmålet för dig som vill sola, bada och även spela någon runda golf under semestern. Längst norrut hittar du den mysiga hamnstaden Corralejo som lockar till sig många surfare och strandfantaster – här finns en av öns finaste och mest berömda stränder – Las Dunas. Dessutom kan du enkelt ta båten till Lanzarote från Corralejo. I Jandía hittar du vår personliga favorit Occidental Jandía Playa samt lyxhotellet Club Jandía Princess.

Våra bästa hotell på Fuerteventura

På Fuerteventura kan du välja att bo i flera olika orter – barnfamiljer väljer gärna Jandía, par väljer oftast Costa Calma eller Caleta de Fuste (golfspelarnas näste) medan du möter en mixad och mer ungdomlig atmosfär i Corralejo. Våra hotell är noga utvalda för att passa alla typer av semestrar och plånböcker. I Caleta de Fuste är Elba Carlota en storfavorit och på Labranda Aloe Club Resort i Corralejo trivs såväl familjer som par. SBH Monica Beach är ett av våra mest bokade hotell i Costa Calma liksom stamkundsfavoriten SBH Costa Calma Beach Resort.

Golf, vind- och kite-surfing

Fuerteventuras landskap erbjuder perfekta förutsättningar för olika sportutövningar. Framför allt golfspelare och vindsurfingfantaster letar sig till ön. Solresor har tre golfbanor i programmet, Fuerteventura GC, Salinas Golf och Jandía GC. Vi har flera golfresor med förbokade paket med boende på några av våra bästa hotell. För dig som är intresserad av surfing finns det hur många möjligheter som helst och förhållandena på Fuerteventura gör att många inbitna vind- och kitesurfare reser till ön. Sedan 1986 har världsmästerskapen i vindsurfing arrangerats på ön, numer hålls det i augusti varje år och inkluderar även kitesurfing. Som på flera av de andra Kanarieöarna är det fiskrätter som står i fokus och på Fuerteventura ugnsbakad fisk med massor av citron. Det självklara tillbehöret är den kanariska potatisen – mojo picón. Ost är en populär delikatess och det är getost som dominerar. Fuerteventuras ursprungsbefolkning, Majorero, hittade många användningsområden för olika get-produkter. Här äts fortfarande getkött och du kan med fördel prova, antingen som stuvad eller ugnsbakad. Det är likt nötkött i konsistensen fast med lite mer fett. Låt det väl smakas!

På upptäcktsfärd

Följ med Solresor på någon av de utflykter vi erbjuder eller upptäck ön på egen hand. Möjligheterna är många och att hyra bil eller cykla på ön är att föredra om du vill se mer av omgivningarna. Den mysiga fiskebyn Morro Jable på södra Fuerteventura är ett omtyckt utflyktsmål liksom sanddynorna Las Dunas utanför Corralejo. Om du ändå är i Corralejo rekommenderar vi verkligen en båttur över till grannön Lanzarote. Det går färjor hela dagen. Besök Savimax och lär dig om ale vera-växtens alla hälsosamma egenskaper, följ med ut till havs på katamaranen ”Magic” med möjlighet att se delfiner eller bara cruisa från strand till strand – på Fuerteventura är allt möjligt!

Välkommen till Fuerteventura!

Hitta din resa till Fuerteventura

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

 • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
 • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
 • Utvalda hotell med bra läge
 • Ett incheckat bagage ingår i priset
 • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 3
 • 5
 • 7
 • 8
 • 10
 • 12
 • 14