Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Utflykter Costa del Sol

Upplev något extra på din resa, följ med Solresor på utflykt.
Costa del Sol erbjuder ett vackert grönt landskap med fina stränder och pittoreska bergsbyar. Dessutom finns många historiska platser att besöka!

Vi har valt ut en rad lokala samarbetspartners som erbjuder prisvärda utflykter av god kvalitet. Varje år gör vi en genomgång av vårt utbud för att ge dig den bästa upplevelsen.  Följ med och upptäck Costa del Sol tillsammans med oss! Utflykterna har ett begränsat antal platser - boka så tidigt som möjligt för att försäkra dig om en plats. De flesta utflykter bokar du direkt av våra reseledare på resmålet.

Praktisk information om våra utflykter »

Gibraltar

Följ med på en heldagstur till omtalade och lika omtvistade Gibraltar. Vi tar oss över gränsen till halvön som varit ett brittiskt territorium sedan 1704. Med minibuss åker vi upp för den kända klippan och gör några stopp för att njuta av den fantastiska utsikten över Gibraltarsund. Klippan är även hemvisten för Europas enda primater: berberaporna. Turen till klippan tar cirka 1,5 timme och resten av dagen är fri att på egen hand utforska den brittiska atmosfären. Gå längs Main Street och besök någon pub, museum eller shoppa. Glöm inte badkläderna! Det finns en fin strand där du kan njuta av ett härligt dopp.

Observera! För att korsa gränsen till Gibraltar behöver du ditt pass. Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Sotogrande. 

Information

• Cirka pris 549 kr/vuxen, 429 kr/barn

• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas/bokas på resmålet
• Upphämtning i närheten av hotellet*

• Svensktalande guide

*För boende på Westin La Quinta Golf Resort & Spa, TRH Mijas och H10 Estepona Palace behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen. 

Ronda

Med sina klassiska broar skapar den lilla staden Ronda en magisk siluett bland de andalusiska bergen. Historien om staden sträcker sig långt tillbaka och det var även här som den första tjurfäktningsarenan byggdes på 1700-talet. Vår guide tar oss igenom de historiska delarna och vi når så småningom de berömda broarna Puente Nuevo och El Tajo Gorge. Passa på att föreviga det natursköna landskapet på en av författaren Hemingways favoritplatser. Vi gör ett besök på ett vinmuseum och givetvis bjuds det på ett smakprov. Det ges sedan tid att på egen hand strosa runt i den pittoreska, andalusiska staden och insupa atmosfären.  

Information
• Ca pris 429 kr/vuxen 329 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas/bokas på resmålet
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet* 

*För boende på Westin La Quinta Golf Resort & Spa, TRH Mijas, H10 Estepona Palace och Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen.

Granada och Alhambra från Torremolinos, Fuengirola, Benalmadena

Granada är en vacker spansk stad med tydliga inslag från morernas tid beläget vid foten av Sierra Nevada. Här finner vi det moriska palatset Alhambra som är en av Spaniens mest populära sevärdheter. Upplev den fascinerande arkitekturen och se de oändliga geometriska mönstren i taket. Utflykten inkluderar en guidad tur i Alhambra, cirka två timmar, samt egen tid att utforska Granadas centrum.
Observera! Alhambra är en väldigt populär utflykt, se därför till att boka i god tid. Utflykten utgår från Torremolinos, Fuengirola, Marbella och Estepona. De som bor i Esteponaområdet måste ta en taxi till upphämtningsplatsen. Upphämtningsplats anges på resmålet. Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Mijas, och Sotogrande. Vår representant under utflykten är engelsktalande.

Information
• Cirkapris:
Från Fuengirola, Torremolinos och Benalmadena: 759 kr/vuxen, 579 kr/barn
Från Marbella: 829 kr/vuxen, 619 kr/barn
Från Estepona: 969  kr/vuxen, 729 kr/barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Kan förbokas/bokas på resmålet*
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet** 
* Anmälan till utflykten måste ske fyra dagar innan utflyktsdagen. Tänk också på att ta med ditt pass. 
**För boende på TRH Mijas, H10 Estepona Palace och Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen.

Córdoba

På den här utflykten besöker vi en av Spaniens äldsta städer– Córdoba. Staden grundades redan innan romartiden och var en gång Andalusiens största stad. Córdoba har en fascinerande historia och på vår utflykt besöker vi stadens mest kända byggnadsverk och får berättat för oss om stadens spektakulära berättelse. Vi får en guidad tur i de judiska kvarteren och vi får även besöka den gamla moskén La Mezquita. Moskén är ett av världens allra största monument, som under 1100-talet kunde rymma mer än 30.000 personer. Vi får också tid till att utforska byn på egen hand. Trots dess modernisering karaktäriseras den gamla staden fortfarande av historiens vingslag, olika kulturers avtryck samt av livlighet. 

Information
• Ca pris
Från Marbella: 58€ för vuxna och 44€ för barn
Från Estepona: 71€ för vuxna och 53€ för barn
Från Torremolinos, Benalmadena och Funegirola 52€ för vuxna och 39€ för barn
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet* 

*För boende på TRH Mijas, H10 Estepona Palace och Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen. 

Nerja och Frigiliana från Torremolinos, Benalmadena och Fuengirola

Idag sätter vi kurs mot Nerja, en relativt oupptäckt pärla på Costa del Sol. Här ska vi besöka den charmiga staden och utforska Cuevas de Nerja som sägs vara en av de största och vackraste droppstensgrottorna i världen. Vi startar dock dagen med ett besök i den vita byn Frigiliana. Här får vi tid att utforska den pittoreska byn på egen hand och i egen takt kan vi strosa runt bland de små gatorna kantade med vackra blommor. Därefter kör vi tillbaka mot kusten för att uppleva Nerja och droppstensgrottorna. Grottorna upptäcktes år 1959 och är en av Spaniens största turistattraktioner. Nerja har uppmärksammats mycket på grund av grottorna, men är också känt tack vare det ikoniska märket Balcón de Europa. Balkongen finns där staden slutar och vattnet tar vid och det ger en helt enastående utsikt över såväl Nerja stad som det klara vattnet. I Nerja får vi också tid att upptäcka orten på egen hand innan bussen kör tillbaka till hotellen.

Information
• Ca pris vuxen 37€, ca pris barn 28€
• Halvdag
• Lunch ingår ej
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet* 

*För boende på TRH Mijas, H10 Estepona Palace och Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen. 

Tanger

Ta dig över till Afrika och upplev Marocko för en dag! Dagen börjar med en båttur från antingen Tarifa eller Algeciras över till Tanger. Utflykten inkluderar en guidad tur i buss i cirka 45 minuter med några stopp längs vägen. Till fots får vi en guidad tur genom stadens smala gränder som leder oss till de traditionella souker – marknadsplatserna som vimlar av liv och rörelse. Under lunchen bjuds det inte bara på mat utan även på underhållning i form av marockansk livemusik. Efter lunchen tar vi oss tillbaka till Europa och det spanska fastlandet.

Observera! Under den guidade turen på marknadsplatsen finns det inte någon möjlighet till shopping.

 Information
• Ca pris 720kr vuxen och 540kr barn.
• Heldag
• Lunch är inkluderad
• Bokas på resmålet
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet* 

*För boende på TRH Mijas och H10 Estepona Palace behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen.

Sevilla

Följ med på en spännande utflykt till Andalusiens huvudstad och Spaniens fjärde största stad – Sevilla. När vi kommer till Sevilla börjar vi med att besöka stadens berömda gator och parker. Vi besöker exempelvis den kända Maria Luisa-parken, även känd som Sevillas gröna oas, som är en sann fröjd för ögat. Här passar vi även på att upptäcka Plaza de España som konstnärligt presenterar Spaniens olika provinser. Inne i Sevilla får vi besöka världens största gotiska katedral där den kända världsupptäckaren Christofer Columbus ligger begravd. Inte långt ifrån katedralen finns det alltid lika välbesökta shoppingområdet, där vi får egen tid. Vill du inte shoppa rekommenderar vi att besöka Santa Cruz-kvarteret öster om kyrkan. Det är ett populärt område på grund av deras många tapasbarer och den härliga stämningen på det charmerande torget. 

Observera! Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Sotogrande.Vår representant under utflykten är engelsktalande.

 

Information
• Ca pris
Från Sevilla: 58€ för vuxna och 43€ för barn.
Från Estepona: 71€ för vuxna och 54€ för barn. 
Från Torremolinos, BEnalmadena och Fuengirola: 52€ för vuxna och 39€ för barn.  
• Heldag
• Lunch ingår ej
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet* 

*För boende på TRH Mijas, H10 Estepona Palace och Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen. 

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey är Andalusiens mest spektakulära gångstig. Här får du vara med om en nervkittlande och oförglömlig upplevelse i spektakulära omgivningar. Vi startar utflykten med att köra till området omkring El Chorro-sjöarna och på vägen dit stannar vi och äter frukost. Turens absoluta höjdpunkt är den 8 kilometer långa vandringsturen i det enastående landskapet. Omkring halva vandringsleden utgörs av en gångbro 100 meter ovanför jorden. Bron är huvudsakligen byggd i trä, med undantag för partier helt gjorda i glas för vår möjlighet att se ned till den gamla Camino del Ray som officiellt stängdes år 2000. Utflykten är sannerligen en oförglömlig upplevelse och en ren fröjd för ögat.

Observera!
Vandringsturen tar cirka 3 timmar. Vi rekommenderar bekväma skor och behagliga kläder. Utflykten är inklusive frukost. 
Utflykten rekommenderas inte till dem som lider av gångbesvär eller höjdskräck. Den är heller inte tillåten för barn under 8 år. Sandaler och högklackade skor är inte tillåtet på utflykten. 

Information
• Ca pris 400kr
• Heldag
• Inklusive frukost
• Lunch ingår ej
• Engelsktalande guide
• Upphämtning i närheten av hotellet* 

*För boende på TRH Mijas, H10 Estepona Palace och Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa behöver du ta dig på egen hand till uppsamlingsplatsen. Startpaket - Costa del Sol

Är du också trött av behöva ge dig ut och handla så fort du har ankommit till ditt resmål? Nu har vi på Solresor gjort det lätt för dig! Genom att köpa vårt startpaket så har du det mesta av det du kan tänkas behöva när du kommer till ditt resmål. När du checkar in på ditt hotellrum kommer nedanstående nämligen finnas tillgängligt och du kan börja semestern i lugn och ro. Paketet kan beställas hos en av våra resekonsulenter på tlf. 0775 - 51 00 00 eller när du beställer resan på vår hemsida. Pris 420 SEK. 


Startpaketet innehåller som regel: 
• Sandwichbröd 
• Smör 
• Påläggsskinka 
• Serranoskinka 
• Ost 
• Marmelad 
• Snabbkaffe
• Te 
• 4 st öl 
• 4 st Coca cola 
• 1 flaska vatten 
• Juice 
• Oliver
• 1 flaska rödvin

Dela nuvarande URL via E-mail