Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Läge:
Turistorten Torremolinos ligger vid havet, bara 7 km från Málagas flygplats och ca 17 km söder om Málaga. Orten sträcker sig flera kilometer längs kusten och har i söder växt samman med grannorten Benalmádena Costa. Transfer: Bussresan tar ca 20 minuter till första hotellstopp i Torremolinos. Vid tät trafik kan resan ta längre tid.

Tid:
Samma som i Sverige.

Klimat:
Torra, varma och soliga somrar. Milda vintrar. Svenska sommartemperaturer är vanligt från april till mitten av november. Över 300 soldagar per år.

Valuta:
Euro. Det finns gott om uttagsautomater i Torremolinos och de angränsande turistorterna. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger.

Miljö:
En av Costa del Sols större turistorter som under 1960-talet förvandlades från liten fiskeby till en stor och livlig badort med många hotell, restauranger, barer och nattklubbar. Torremolinos sträcker sig längs med ett 7 km långt strandavsnitt som kantas av en lika lång strandpromenad.

Kommunikationer:
Goda kommunikationer med buss och pendeltåg till grannorterna längs kusten och till Málaga. Taxi är billigare än i Sverige.

Stränder och bad:
Torremolinos har två långa och breda stränder: Playa de Bajondillo och Playa de la Carihuela. Stränderna är breda varför det sällan blir trångt trots många besökare. Solstolar och parasoller finns att hyra. Det är inte speciellt långgrunt. Badsäsongen sträcker sig från april till oktober.

Restauranger:
Ett stort och varierat utbud av restauranger, tapasbarer och snabbmatställen i Torremolinos. Internationellt kök, men även spanskt och andalusiskt kök finns representerat. Läget vid havet ger goda möjligheter att avnjuta färsk fisk och skaldjur.

Nöjesliv:
Ett stort utbud av lokala barer, flamencoställen, internationella cocktailterrasser och diskotek. Atmosfären är internationell och lockar till sig många levnadsglada människor från världens alla hörn.

Sport:
Stort utbud av olika vattensporter längs stranden. Costa del Sol har ca 50 golfbanor. I området finns även möjlighet för badminton, tennis, ridning och bowling.

Hyrbil:
Costa del Sol och Andalusien bjuder på många fina utflyktsmöjligheter. Vägnätet är väl utbyggt med både landsvägar och moderna betalmotorvägar.

Solresor:
Reseledarservice på flertalet hotell. Reseledare kan även nås på servicetelefon (samtal och sms) och e-mail. Kontaktuppgifter får du vid ankomst.

Väder och säsong APR MAJ JUN  JUL  AUG  SEP  OKT 
Medeltemperatur C  21  23  27  30  31  28 24 
Medeltemperatur i havet C  17  18  20  21  23  22  20 
Genomsnitt antal soltimmar  8,5  9,5  10,5  11  10  8,5 
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg  MDela nuvarande URL via E-mail