Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Läge:
Staden Marbella ligger vid havet på den västra delen av Costa del Sol, ca 60 km sydväst om Málaga. Avståndet till Málagas flygplats är ca 50 km och till grannorterna Fuengirola och Estepona är det ca 35 km.

Transfer:
Bussresan tar ca 1,5 timmar till första hotellstopp i Marbella. Vid tät trafik kan resan ta längre tid.

Tid:
Samma som i Sverige.

Klimat:
Torra, varma och soliga somrar. Milda vintrar. Svenska sommartemperaturer är vanligt från april till mitten av november. Över 300 soldagar per år.

Valuta:
Euro. Det finns gott om uttagsautomater både i Marbella och den angränsande yachthamnenPuerto Banús. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger.

Miljö:
Marbella är en spansk småstad med gammal stadskärna som växt med turismens ankomst till Costa del Sol. Idag finns moderna shoppingcenter, ett flertal högklassiga hotell och lång fin strandpromenad. Många hotell och semesterboenden ligger längs kusten väster om Marbella och runt yachthamnen Puerto Banús.

Kommunikationer:
Goda kommunikationer med buss till grannorterna Puerto Banús, Fuengirola, Estepona och Málaga. Det går även bussar till andra större städer i Andalusien. Taxi är billigare än i Sverige.

Stränder och bad:
Marbella har flera fina sandstränder. Det längsta strandavsnittet sträcker sig ca 2 km västerut från småbåtshamnen och kantas av en fin strandpromenad. Solstolar och parasoller finns att hyra. Det är inte långgrunt. Badsäsongen sträcker sig från april till oktober.

Restauranger:
Ett stort och varierat utbud av restauranger, tapasbarer och snabbmatställen i Marbella och Puerto Banús.

Nöjesliv:
Nattlivet är under sommaren koncentrerat till Puerto Banús där det finns ett stort antal barer och nattklubbar. Atmosfären är internationell och området är känt för sin jetsetpublik.

Sport:
Stort utbud av olika vattensporter längs stranden. Ett stort antal golfbanor finns i området runt Marbella och Puerto Banús.

Hyrbil:
Costa del Sol och Andalusien bjuder på många fina utflyktsmöjligheter. Vägnätet är väl utbyggt med både landsvägar och moderna betalmotorvägar. Hyrbil kan förbokas i samband med beställning av resan eller på plats genom Solresors reseledare.

Solresor:
Reseledarservice på flertalet hotell. Reseledare kan även nås på servicetelefon (samtal och sms) och e-mail. Kontaktuppgifter får du vid ankomst.

Väder och säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT 
Medeltemperatur C 21 23 27 30  31  28  24 
Medeltemperatur i havet C 17  18  20  21  23  22  20 
Genomsnitt antal soltimmar 8,5  9,5  10,5  11  10  8,5 
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg   H  M  LDela nuvarande URL via E-mail