Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Läge:
Turistorten Fuengirola ligger vid havet mitt på Costa del Sol, ca 48 km sydväst om Málaga. Avståndet till Málagas flygplats är ca 25 km och till Marbella är det ca 35 km.

Transfer:
Bussresan tar ca 45 minuter till första hotellstopp i Fuengirola. Ibland går transfern via grannorterna Torremolinos och Benalmádena och då kan resan ta längre tid.

Tid:
Samma som i Sverige.

Klimat:
Torra, varma och soliga somrar. Milda vintrar. Svenska sommartemperaturer är vanligt från april till mitten av november. Över 300 soldagar per år.

Valuta:
Euro. Det finns gott om uttagsautomater i Fuengirola och de angränsande turistorterna. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger.

Miljö:
En av Costa del Sols större turistorter som under 1960-talet förvandlades från liten fiskeby till en stor och livlig badort med hotell och semesterlägenheter. Här finns en hög andel utländska invånare, som lämnat norra Europa för ett varmt och soligt klimat året runt.

Kommunikationer:
Goda kommunikationer med buss och pendeltåg till grannorterna längs kusten. Det är enkelt och billigt att ta sig till Málaga, Torremolinos, Benalmádena och Marbella. Taxi är billigare än i Sverige.

Stränder och bad:
Fuengirola har en 7 km lång strand med farinsockerfärgad finkornig sand. Solstolar och parasoller finns att hyra. Det är inte speciellt långgrunt. Badsäsongen sträcker sig från april till oktober.

Restauranger:
Ett stort och varierat utbud av restauranger, pubar och snabbmatställen i Fuengirola. Här hittar du restauranger och tapasbarer med typiskt spansk och andalusisk inriktning men även engelska pubar och restauranger som serverar skandinaviskt kök. Läget vid havet ger goda möjligheter att avnjuta färsk fisk.

Nöjesliv:
Ett stort utbud av lokala barer, flamencoställen, internationella cocktailterrasser och diskotek. Atmosfären är internationell och lockar till sig många levnadsglada människor från världens alla hörn.

Sport:
Stort utbud av olika vattensporter längs stranden. Costa del Sol har ca 50 golfbanor. I området finns även möjlighet för badminton, tennis, ridning och bowling.

Hyrbil:
Costa del Sol och Andalusien bjuder på många fina utflyktsmöjligheter. Vägnätet är väl utbyggt med både landsvägar och moderna betalmotorvägar. Hyrbil kan förbokas i samband med beställning av resan eller på plats genom Solresors reseledare.

Solresor:
Reseledarservice på flertalet hotell. Reseledare kan även nås på servicetelefon (samtal och sms) och e-mail. Kontaktuppgifter får du vid ankomst.

Väder och säsong  APR  MAJ  JUN  JUL  AUG  SEP  OKT 
Medeltemperatur C  21  23  27  30  31  28  24 
Medeltemperatur i havet C  17  18  20  21  23  22  20 
Genomsnitt antal soltimmar  8,5 9,5  10,5  11  10  8,5 
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg 

Dela nuvarande URL via E-mail