Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fakta och väder på Costa del Sol

Läge:
På den spanska sydkusten i regionen Andalusien. Kuststräcka är ca 30 mil lång och sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster.

Transfer:
Från Malagas flygplats tar det cirka 25 minuter med busstransfer till Torremolinos, cirka 45 minuter till Fuengirola och cirka en timme till Marbella. Tiderna kan variera beroende på trafik och antal hotellstopp. Till våra hotell som ligger allra mest söderut, till exempel Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa, kan det ibland ta 1,5 till 2 timmar med transfer. .

Befolkning:
Regionshuvudstad är Málaga, Spaniens femte största stad med ca 600.000 invånare.

Tid:
Samma som i Sverige.

Klimat:
Subtropiskt medelhavsklimat. Över 300 soldagar per år.

Valuta:
Euro. Det finns gott om uttagsautomater kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger.

Kommunikationer:
Väl utbyggt nät av lokalbussar mellan orterna. Mellan regionshuvudstaden Málaga och semesterorterna Fuengirola och Torremolinos går det pendeltåg. Taxi är billigare än i Sverige.

Stränder och bad:
Längs kusten finns flera kilometerlånga sandstränder, på flera ställen kantad av långa strandpromenader. En del trappor i området.

Restauranger:
Ett i det närmaste obegränsat utbud av restauranger med mycket stor variation och inriktning. Här finns allt från lokala tapasrestauranger till internationella lyxkrogar med stjärnor i Guide Michelin och världens alla kök finns representerade.

Nöjesliv:
Ett i det närmaste obegränsat utbud av såväl lokala barer och flamencoställen som internationella cocktailterrasser och diskotek. Området sjuder ofta av liv och rörelse, atmosfären är internationell och lockar till sig många levnadsglada människor ifrån världens alla hörn.

Sport:
Golf – Mer än 50 golfbanor längs hela kusten vilket gör området till ett paradis för golfspelaren. Tennis, paddeltennis, ridning och olika typer av vattensportsaktiviteter.

Solresor
Vistelsen på resmålet sker i huvudsak på egen hand, då Solresor ej har platspersonal på resmålet. Vi erbjuder en begränsad reseledarservice och representeras av vårt danska systerbolag Bravo Tours/Sun Tours. Kontaktuppgifter får du vid ankomst.

Väder och säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT
Medeltemperatur C 21 23 27 30 31 28 24
Medeltemperatur i havet C 17 18 20 21 23 22 20
Genomsnitt antal soltimmar 8,5 9,5 10,5 11 10 8,5 7
Säsong: H= Hög M=Mellan L=Låg L L M H H M L

Dela nuvarande URL via E-mail