Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Tossa de Mar

Res med lfyg och hotell till Tossa de Mar på norra delen av Spanien och Costa Brava - en vackert belägen stad med flera stränder, bra snorkling och den fascinerande medeltida staden Vila Vella på klippan ut mot kusten. Konstnären Marc Chagall kallade staden Det blå paradiset - upplev det själv på nära håll och boka resan idag!

Du som vill resa till en mysig medelhavsstad med härliga stränder och en oslagbar atmosfär har kommit helt rätt. Tossa de Mar, med tillhörande Vila Vella, är en av de verkliga pärlorna på Costa Brava, och ligger inte långt från Barcelona. Här hittar du ett hav av gränder och smala gator, bra shopping, museer, kaféer, barer och utmärkta restauranger - några med en stjärna i Michelins guidebok eller på god väg att få.

Runt Tossa de Mar finns det också flera vandrings- och löparspår med vidsträckt utsikt över den vackra kusten och in över staden.


Tossa de Mars stränder – både bad och snorkling

Det finns många fina stränder i Tossa de Mar. Det klarblå havet och stenarna som bildar små vikar gör att det är fint att både dyka och snorkla här, särskilt vid stranden Cala Giverola där vattnet snabbt blir djupt. Playa Gran är den mest kända stranden då den är belägen intill den vackra medeltidsstaden Vila Vella och har lugnt och klart vatten. Stranden Mar Menuda är också populär - den ligger lättillgänglig nära Tossa de Mars centrum.


Medeltidsstaden Vila Vella

Vila Vella ligger på klippan bredvid Tossa de Mar och är det enda kvarvarande exemplet på en befäst medeltidsstad på katalanska kusten. Det är en charmig stad med anrika hus och kullerstensgator, omgivna av stadsmuren med torn från 1100-talet och en fantastisk utsikt. I Vila Vella ligger också stadsmuseet, där det bland annat hänger en bild av Marc Chagall, som var så hänförd av det vackra ljuset i Tossa de Mar att han kom att kalla platsen för Det blå paradiset.

Tossa de Mar tog sin nuvarande form på 1700- och 1800-talen, men det finns bevis för att de första mänskliga bosättningarna i och runt staden är från 400 år före Kristus. Idag har staden cirka 6 000 invånare.


Hotell i Tossa de Mar

Välj något av våra trevliga hotell och boka resan till Tossa de Mar på Costa Brava redan idag!

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Dela nuvarande URL via E-mail