Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Costa Brava

Boka flyg och hotell till Costa Brava utanför Barcelona och få fantastiska stränder, närhet till flera större städer och en inblick i den katalanska kulturen. När du bokar din resa med Solresor bor du på hotell i Tossa de Mar och Lloret de Mar.

Costa Brava ligger norr om Barcelona i Spaniens nordöstra hörn, med Pyrenéerna i bakgrunden. Kusten är 214 km lång och sträcker sig från Blanes i söder till Portbou på den franska gränsen i norr. Solresor har charterresor med hotell till två av områdena här – Tossa de Mar och Lloret de Mar.

Res till Costa Bravas vackra stränder och färgstarka kultur
På Costa Brava möts du av idylliska stränder med gyllene sand och stenar som ger fina upplevelser oavsett om du badar, snorklar eller dyker. Du hittar också en stor variation av byar och städer – upptäck charmiga fiskebyar som Salvardor Dalis Cadaqués, nöjeslivet i Lloret de Mar samt pittoreska medeltida gränder i Tossa de Mars Vila Vella. Detta i kombination med den katalanska kulturen och kulinariska upplevelser gör Costa Brava till ett av Spaniens mest intressanta områden.

Katalanska och spanska matupplevelser
Det katalanska köket har mycket att erbjuda - exempel på klassisk katalansk mat är olika sallader, skaldjur, fisk och soppor samt den självklara efterrätten Crema Catalana. Du hittar även vällagade spanska klassiker här, som paella och tapas (oftast baserade på ost, grönsaker, fisk eller skaldjur).

Barcelona - perfekt för en dagsutflykt
När du reser till Costa Brava har du Barcelona, Kataloniens huvudstad, nära till hands – cirka 1,5 timmes bilresa från Tossa de Mar och Lloret de Mar. Det är en av Europas ledande städer inom mode, historia och arkitektur – särskilt vad gäller modernismen och Antonio Gaudís skapelser som har satt sin prägel på Barcelona. Sagolika Parc Güell och katedralen La Sagrada Família är några av hans mest sevärda verk. 

OBS. Att bo på Costa Brava-kusten innebär att du betalar en turistskatt: Lokal skatt måste betalas på hotellet. Se mer under Fakta/väder.

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resor till Costa Brava

  • Lloret de Mar

    Vacker natur, ett aktivt nöjesliv, flera sevärdheter och långa stränder.

  • Tossa de Mar

    En mysig medelhavsstad med härliga stränder och nära till Barcelona.

Resmålsfakta

FILTERERA RESULTAT

Resenärer

Kalender

Reslängd

  • 7