Paketresa
Rundresor
Premium
Golf
Storstad
  • Estreito de Câmara de Lobos

Estreito de Câmara de Lobos

Bland vinodlingar och med magnifik utsikt över Atlanten ligger byn Estreito de Câmara de Lobos, belägen ca 10 km från huvudstaden Funchal, 5 km från byn Câmara de Lobos och ca 450 meter över havet. I byn finns supermarket, apotek, bank och bankomater, mysiga fruktbutiker, flera riktigt bra lokala restauranger och serveringar, en vacker kyrka samt en saluhall där det är en liten marknad på söndagar. 

Mitt i det lokala livet med härlig utsikt

I Estreito de Câmara de Lobos har du nära till allt som Madeira har att erbjuda och till tätorten Funchal tar du dig bekvämt med hotellbussen, lokalbussen eller din hyrbil. Byn är känd för att vara ett av Madeiras mest förnäma vindistrikt och här odlas många av de vindruvor som sedan blir till Madeiravin. På byns restauranger provar du med fördel Madeiras typiska grillspett espetada, köttspett som grillas över öppen eld. Det finns självklart även goda fiskrätter att avnjuta i byns restauranger men suktar du efter mer kan du med lokalbuss, taxi eller hyrbil ta dig ner till kusten och fiskebyn Câmara de Lobos som är känd för sina många och riktigt bra fiskerestauranger. 

Utmärkt bas för vandringar och utflykter

Med hyrbil är Estreito de Câmara de Lobos en utomordentlig utgångspunkt för härliga utflykter på Madeira. Precis ovanför byns centrum går en vacker levada, Levada do Norte, som du med fördel kan gå västerut till havsklippan Cabo Girão 580 meter över havet. Ungefär tre kilometer norr om byn ligger Escapado dos Cavaleiros en vacker hästgård med bedårande utsikt över havet nedanför. Här finns tre hästar och tre ponnyer, får och höns samt ett litet kafé. Fransisco som äger gården har fantastisk hand med djuren och en ridlektion med honom är en väldigt trevlig och lärorik upplevelse både för nybörjare och mer erfarna ryttare. För att uppleva Madeira på allra bästa sätt rekommenderas våra guidade utflykter. Observera att utflykter endast är tillgänglig att förboka för gäster boende på våra hotell i Funchal. Utflykter utgår ifrån Solresors/Solias upphämtningsplatser i Funchal.​

Resmålsfakta

Allt du behöver veta

Transfertider, reseledarservice och annan nyttig information.
Läs mer här >

Väder

Se temperatur och väder på Madeira.
Se väder här  >

Upplev det bästa av Madeira!

Läs om våra utflykter och inspireras inför resan.
Läs mer här >

Om Madeira

En underbar, blomstrande och gästvänlig ö.
Läs mer här >

Karta

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

  • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
  • Resa på egen hand utan reseledare, men du kan alltid kontakta oss
  • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
  • Utvalda hotell med bra läge
  • Ett incheckat bagage ingår i priset
  • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

  • 7