Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor

Fakta och väder Algarve

Läge:
Algarve utgörs av Portugals ca 155 km långa kuststräcka mot Atlanten, från Europas sydvästligaste punkt Cape St Vincent till floden Guadiana vid den spanska gränsen. Solresor erbjuder resmål längs Algarvekusten i badorterna Albufeira, Senhora da Rocha samt Vilamoura.

Transfer:
Från den internationella flygplatsen i Faro till första hotellstopp i Vilamoura tar det ca 30 minuter. Till Albufeira och Senhora da Rocha får man räkna med att det tar ca 45 minuter. Vid tät trafik kan bussresan ta längre tid.

Befolkning:
Regionen Algarve hyser totalt knappt 400 000 fasta invånare varav ca 57 000 boende i regionshuvudstaden Faro. Av Solresors resmål är Albufeira störst med sina ca 22 000 invånare. Regionen Algarve beräknas årligen välkomna upp emot tio miljoner besökare.

Tid:
Sverige -1 timme.

Valuta:
Euro. Uttagsautomater finns. Kreditkort accepteras av hotell och de flesta butiker och restauranger.

Stränder och bad:
Området kännetecknas av sina kilometerlånga och breda sandstränder med de karaktäristiska karga klipporna som vacker fond. Vit eller ljusbrun, finkornig sand.

Restauranger:
Det portugisiska köket är en spännande upplevelse, ofta för en överkomlig peng. Fisk och skaldjur serveras överallt och är mycket prisvärt. Det finns ett stort och brett utbud av mat och dryck i framförallt Albufeira men även i Vilamoura. I Senhora da Rocha och intilliggande orten Armacão de Pera finns också gott om restauranger, barer och caféer. Önskas nattliv rekommenderas Albufeira.

Nöjesliv:
Det mest hektiska nöjeslivet är koncentrerat till specifika delar av Albufeira, t ex bargatan The Strip, och som mest intensivt under högsäsongen i juli och augusti. Det finns dock generellt ett gott utbud av nöjes-/nattliv i form av barer och pubar i övriga Albufeira precis som i Vilamoura och Senhora da Rocha/Armacão da Pera.

Sport:
Vilamoura är ett världsberömt resmål bland golfare världen över men längs med hela Algarve-kusten finns mängder av golfbanor av hög klass. Vind-, våg- respektive kitesurfing är populärt här precis som dykning och andra vattensporter. Flera hotell har tennisbanor och gym.

Kommunikationer:
Här finns ett nät av lokalbussar mellan de flesta orter. Taxi kostar ungefär som i Sverige. Hyrbil är ett bra alternativ som varmt rekommenderas.

Reseledarservice
Solresor erbjuder flexibla paketresor i vårt reseprogram till Algarve. Det innebär att du reser på egen hand utan reseledarservice då Solresor inte har någon platspersonal på resmålet. All kontaktinformation du behöver för din resa finns på din biljett. Vårt danska systerbolag Bravo Tours/Sun Tours finns representerade på destinationen och deras guider kan eventuellt komma att besöka ert hotell under vistelsen i Algarve. Om så är fallet är ni välkomna att kontakta dem för eventuella frågor. 

 

Väder & säsong APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT
Medeltemperatur C 20 22 25 28 28 26 22
Medeltemperatur i havet C/dag 16 18 20 21 21 20 19
Genomsnitt antal soltimmar 8 10 11 12 11 9 7
Säsong: H=Hög M=Mellan L=Låg L L M H H M L

Resor till Algarve

Dela nuvarande URL via E-mail