Paketresa
Storstad
Rundresor
Premium
Golf
Skidresor
 • Malta

Malta

Oemotståndligt blått hav och soldränkta klippor

Maltas landskap är en vacker uppvisning i naturens krafter och längs kustlinjerna reser sig otroliga klippformationer med det azurblå havet runt omkring. Förhistoriska fort tronar upp sig här och var, kring de fossilbelagda klipporna finns spännande grottor och små undangömda badvikar som lockar sol- och badsugna. Kontrasterna av det blå havet, de rödbruna stränderna och kalkstensklipporna har gjort att Maltas är särskilt populärt för snorkling och dykning. 


Solresor på Malta

I Solresors utbud kan du hitta pulsen i St Julian´s som erbjuder en perfekt kombination av shopping, nöjesliv och strandnära hotell. Innan St Julian´s, strax utanför Valletta, ligger den eleganta semesterorten Sliema som bland annat har en fantastisk strandpromenad. Bugibba är ett av de mest bokade resmålen på Malta och här har du flera stränder att välja på liksom shopping och ett vibrerande nöjesliv. Bugibba, liksom Qawra, ligger i St. Paul´s Bay och området är särskilt populärt för dykning. Orten Qawra är nästintill i hopväxt med Bugibba och hit reser du som vill ha ett något lugnare tempo och ändå få närheten till nöjesliv och shopping. Lugnaste orten på Malta är Mellieha och här finner du, förutom avkoppling, Maltas bästa stränder. 

Läs mer här!

Bilder och Hotell

Bilder och film

Bli inspirerad av bilder och film från Malta.
Se bilder och film här >

Hotell

Vi har ett stort utbud av hotell på Malta.
Se våra hotell här >

Resor till Malta

Här finns vidsträckta stränder, bra shopping och ett pulserande nöjesliv.
Res till den familjevänliga orten med ljus strand och kristallklart vatten.
Res till någon av Maltas bästa semesterorter när det gäller shopping, nöjesliv och stadspuls.

Hitta din resa

FILTERERA RESULTAT

Infobox


Reguljär paketresa

 • Du väljer själv när och hur länge du vill resa
 • Trygghet - du är skyddad av vår resegaranti
 • Utvalda hotell med bra läge
 • Ett incheckat bagage ingår i priset
 • Priserna är dynamiska tills bokningen är genomförd

Sortera efter

Avresor från

Pris

Resmål

Restyp

Boendeklassificering

Pension

Faciliteter

Resenärer

Kalender

Visa resultat som
Visa pris som
Välj minst antal solar

Reslängd

 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 14

Karta

Klicka här för att se var hotellet ligger

Resmålsfakta

Fakta och väder

Allt du behöver veta om Malta innan resan.
Läs mer här »

Om Malta

 

Sol och bad på Malta

Maltas sol- och badmiljö är idealisk för dig som gillar snorkling och dykning. Här kan du ge dig ut på upptäcktsfärd och hitta undangömda badvikar mellan klipporna. Stränderna finns i olika former – från klassiskt gyllene sandstränder till de mer ovanliga röda stränderna. Kring St. Julian´s och Sliema är stränder inte många utan vanligt är att dopp i havet sker från stenbryggor eller mindre stränder. Många femstjärniga hotell erbjuder dock privat strand. Maltas största utbud av stränder finns vid badorterna på den norra sidan och mest populär är Mellieha Bay, Ghajn Tuffieha och Golden Bay. Söker du efter en lugnare och mer avslappnad strandmiljö kan du ta dig till spetsen av Malta och besöka Paradise Bay liksom Armier. Vi kan varmt rekommendera ett besök på ön Gozo och den vackra stranden Ramla I-hamra som är en ovanligt röd sandstrand.


Världsarv på liten yta

Det lilla landet Maltas yta motsvarar ungefär en tiondel av Gotland och här finns enastående efterlämningar av historiska skatter. Bland annat finns några av världens äldsta fristående monument – de megalitiska formationerna som tros vara från 3000 f.Kr. Förutom de fantastiska kalkstensblocken finns två världsarv på Unescos världsarvslista: Valetta och Nekropolis (”De dödas stad” som finns under marken i Vallettas förort Paolo). Malta har varit en strategiskt viktig utpost i Medelhavet och mycket handel har bedrivits här, vilket har inneburit att många folkslag har satt sin historiska prägel i arkitekturen och inte minst i maten.


Det maltesiska köket

Influenserna av de olika folkslag som bosatt sig på Malta har skapat en spännande mix av olika smaksättningar när det kommer till det maltesiska köket. Traditionell maltesisk kokkonst är ett hopkok av smaker från Sicilien och Mellanöstern. En specialitet på Malta är kaninstek med tomatsås (eller vitlök) med spaghetti eller fransk potatis. För en heldag på stranden rekommenderar vi ħobż biż-żejt som picknickmat. En populär smårätt som består av en väl tilltagen bit maltesiskt bröd som är gnuggad med saftiga röda tomater, toppad med mynta, fårost, ansjovis och olivolja. Det är verkligen en smak av Malta!


För upptäckare och äventyrare

Maltas storlek gör det enkelt att utforska varje vrå av ön om du skulle känna för det. Huvudstaden Valletta är en av Europas minsta och rymmer många historiska sevärdheter. Medeltidsstaden är nästintill bilfri och här kan du i lugn och ro botanisera bland fantastiska byggnader, trevlig shopping och avsluta med ett glas vin vid kajkanten. En annan populär utflykt är att besöka den mytomspunna staden Mdina. Staden gömmer sig bakom arabiska murar och har en stadskärna som romarna la grunden till. Här finns också ett citadell från 1000 år f.Kr när fenicierna först kom till Mdina. Kort och gott en fröjd för dig som är intresserad av arkeologi och historia.
Malta har på senare år blivit väldigt omtalad tack vare tv-serien Game of Thrones. På ön Gozo fanns det så kallade ”the Azur Window” som figurerar i serien, liksom i andra filmer. Platsen har gett en ikonisk bild av Malta och många har velat ta sig ”igenom fönster” eller bada i de naturliga pooler som skapats av naturens krafter. Dessvärre förstördes ”det azurblå fönstret” i en storm 2017. Är du intresserad av Game of Thrones finns fortfarande mycket att se liksom många spännande efterlämningar av stentempel och härliga badvikar.

Välkommen till Malta!